Taco met champignons en aubergine

Taco met champignons en aubergine

Paprika en rode ui
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 143

Taco met champignons en aubergine paprika en rode ui. Een perfect avondmaal simpel en snel te maken.

Taco recept

Taco recept met dikke yoghurt en pitjes. Taco, een kleine krokante gevouwen tortilla waar werkelijk van alles in kan. Dit taco recept is vegetarisch met een bite van pompoenpitjes. Lekker en gezond.

Ook lekker: Na­chos met kaas en koriander snel comfort food van knapperige nacho chips met plakkerige kaas en verse kruiden.

Gebruik ook eens pepita’s, dit zijn spicy geroosterde pikante pompoenpitten voor extra lekker pit.

Ingrediënten

  • 250 gr champignons
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 8 taco schelpen
  • 1 halve aubergine
  • 10 gewelde abrikozen
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl Mexicaanse kruiden
  • 3 el pompoenpitten
  • 1 el tomatenketchup
  • 40 gr veldsla
Taco met champignons en aubergine recept

Tacos maken doe je zo

  1. Maak de champignons schoon en snij in plakken. Pel de ui en snij in dune ringen. Was de paprika, halveer, verwijder de pitjes en snij in kleine stukjes.
  2. Verwarm de tacoschelpen volgens aanwijzing op de verpakking. Was de aubergine en snij in dunne plakjes. Snij de gedroogde abrikozen in stukjes.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan. Bak de aubergine aan twee kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de rest van de olie en bak de ui, abrikozenstukjes en de paprika kort op een matig vuur zo’n 2 minuten.
  4. Voeg de champignons toe en bak tot het vocht verdwenen is. Schep de aubergine samen met de mexicaanse kruiden, pompoenpitten en de tomatenketchup door de champignons. Vul de taco’s met veldsla en het champignon aubergine mengsel. Tacos maken doe je zó!

Maak af met een dot dikke yoghurt of maak een yoghurt knoflookdip voor op je taco. Maak ’t met 3 el Griekse yoghurt, 3 el yoghurt, verse peper, gehakte bladpeterselie en koriander, 2 tenen geperste knoflook en mengen maar. Yum!

Beoordeling: 4.0. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024