Mexicaanse kiptaco’s: taco tinga de pollo

Mexicaanse kiptaco’s: taco tinga de pollo

De lekkerste kiptaco’s maak je met tinga de pollo. Dat is een Mexicaanse saus van gepluisde kipfilet in een aromatische saus van tomaten en chipotlepepers in adobosaus. Pittig zijn deze taco’s overigens niet. Met een paar pepers breng je namelijk genoeg smaak aan de saus, maar je kunt de saus altijd pittiger maken met extra pepers.

Het fijne aan deze taco’s, is dat het maken van de tinga de pollo weinig tijd en moeite kost. Ook heb je weinig ingrediënten nodig, waarvan je de meeste al in de voorraadkast hebt. De chipotlepepers kun je vinden het Mexicaanse schap in de supermarkt. Met dit recept maken we heel wat porties. Dat doen we, omdat we altijd een portie in de vriezer houden. Zo kun je op een drukke doordeweekse dag snel taco’s maken door de saus alleen nog maar op te warmen. Ook lekker in een burrito of quesadilla!

Bekijk hier al onze Mexicaanse recepten.

 

Taco tinga de pollo

Taco's met kip

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Tinga de pollo is een Mexicaanse saus met tomaten en gepluisde kip. Hiermee maak je de lekkerste, en makkelijkste, kiptaco's!
Gang diner
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 personen
calorieën 362

Ingrediënten

Voor de tinga de pollo:

  • 600 gr kipfilet
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 ui in vieren
  • 2 laurierblad
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 3 chipotlepepers in adobosaus uit blik

Voor de taco's:

  • 12 taco's
  • 100 gr feta
  • 5 gr koriander vers
  • 20 gr ingelegde rode uien
  • 1 avocado in plakjes
  • 100 ml sour cream

Instructies

  • Zet een pan met water op het vuur en voeg de kipfilet toe samen met een blokje kippenbouillon. Doe de ui, knoflook en de laurierblaadjes erbij en breng het geheel aan de kook. Haal van het vuur zodra de kip gaar is.
  • Zet ondertussen nog een pan op het vuur en voeg de tomaten toe. Kook deze zo'n 8 minuten, tot de schil loslaat en de tomaten iets zachter zijn.
  • Voeg de gekookte tomaat toe aan een blender samen met een schep van de bouillon. Doe ook de ui en knoflook erbij samen met de chipotlepepers. Meng tot een gladde saus.
  • Pluis ondertussen de kip met een vork, of met een mixer.
  • Zet een hapjespan op het vuur en voeg de saus toe. Doe de gepluisde kip erbij en roer goed. Voeg oregano toe en ook zout en peper naar smaak.
  • Verwarm ondertussen de taco's volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Vul de taco's met de tinga de pollo. Beleg de kiptaco's verder met avocado, ingelegde rode-ui, verse koriander, en bestrooi met feta. Maak af met een klodder sour cream.

We gebruiken in het recept een blender, om zo een gladde saus te krijgen. Je kunt natuurlijk ook een staafmixer of keukenmachine gebruiken. Geen tomaten in huis? Je kunt de tinga de pollo ook maken met gepelde tomaten uit blik. Even lekker, en nog sneller klaar!

Ook lekker: taco met champignons en aubergine, lekker vega!

Tinga de pollo

Maak ook eens: burrito met paprikarijst.

Kip tacos

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024