Burrito met paprikarijst

Mexicaanse wrap
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Burrito’s zijn een heerlijke Mexicaanse specialiteit. Erg lekker voor in het weekend, wanneer je misschien minder zin hebt om lang in de keuken te staan. Voor wat extra bite kun je stukjes paprika toevoegen.

Burrito’s

Burritos, ik ben er dol op! Je kunt er alle kanten mee op, de vulling, de kaas, vlees of vegetarische burrito? Altijd een feestje op tafel.

Ingrediënten

  • 100 gr witte rijst
  • 400 gr sperziebonen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 400 gr varkensreepjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 pak tortilla wraps
  • 200 gr ijsbergsla
  • 1 zakje burrito seasoningmix
  • 100 ml water

Bereidingswijze

  1. 1Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Giet ze vervolgens af en doe een deksel op de pan om ze warm te houden. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. 2Verhit 2 el olie in een wokpan en bak de varkensreepjes in ongeveer 4 minuten gaar. Voeg de seasoningmix en 100 ml water toe. Verwarm de overige olie in een koekenpan en fruit hierin het paprikapoeder aan. Schep de rijst door het paprikamengsel en bak nog kort.
  3. 3Verwarm de wraps, beleg met de sla, sperziebonen, rijst en vlees en rol de wraps op. Maak zelf de Burrito nog af met een lekker sausje, pittige guacamole of yoghurt knoflook? Geniet van een lekker Mexicaans gerecht!
Beoordeling: 4.0. van 1 stem.
Please wait...