Burrito met paprikarijst
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 674
Burrito, 'n grote tortilla gevuld met rijst en in ieder geval bonen. Kidney- sperziebonen, sla en seasoningmix. Een kruiden mix van typisch Tex Mex kruiden.
Zelf Mexicaanse burrito's maken
Burrito's, ik ben er dol op. Zelf Mexicaanse burrito's maken, 't is niet moeilijk, je kan alle kanten op. Vlees, vega of vegan burrito? Altijd succes op tafel.
Maak je liever een vega burrito recept neem dan vegan spekreepjes ipv de varkensreepjes.
Ook lekker: Chili con carne met nacho’s, 'n chili is makkelijk te maken en in no time klaar en te gek lekker met veel tortilla chips.
Inspiratie: Wrap it up burrito vouwen doe je zo.
Burrito met rijst
- Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar, giet af en hou ze warm. Laat de bonen uitlekken en kook de rijst volgens de verpakking.
- Verhit 2 el olie in een wokpan en bak de reepjes in zo'n 4 minuten gaar. Voeg de seasoningmix en 100 ml water toe. Voeg de bonen toe. Verwarm de overige olie in een koekenpan en fruit hierin het paprikapoeder aan. Schep de rijst door het paprikamengsel en bak kort.
- Verwarm de wraps, vul met de rijst, sla en bonenmengsel en rol de wraps op. Maak zelf de Burrito met rijst af met saus naar keuze.
Maak hierbij een guacamole of yoghurt knoflook dip.
Ook lekker: nachos met kaas en koriander recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?