Indonesische recepten
Proef de recepten uit Indonesië, de lekkerste recepten uit de Indonesië keuken op een rij. Heerlijke nasi goreng, sajoer asem, gado-gado en spekkoek niet te vergeten. De Indonesische keuken is één van de meest diverse keukens ter wereld.
Indonesische keuken
In de Indonesische keuken worden grote hoeveelheden kruiden gebruikt. Denk aan laos, djintan dat is komijn, kentjoer, koenji dat is kurkuma, djahé dat is gemberwortel, ketoembar dat zijn korianderzaden en sereh, de bekende citroengras.
Bladeren zoals daun salam, laurierblad en dean jeroek poeroet, citroenblad, worden ook veel gebruikt in de Indonesische keuken. Indonesisch koken hoeft niet moeilijk te zijn. Voor de snelle hap kun je denken aan een simpele nasi of gado-gado erg lekker als je deze vegetarisch maakt.
Rijstsalade lekker en snel kommetje voor de lunch of makkelijk avondmaal.
Gemaakt in een handomdraai, lekker met gebakken uitjes en een lekkere (pittige) sambal.
Stoofgerecht in kruiden en kokosmelk met jonge jackfruit. Dit recept is van Vanja van der Leeden.
Nasi zonder vlees met prei, Chinese kool, ei en tofu een vega kleurrijke klassieker.
In saus van ketjap en sambal, balletjes uit Indonesië zelfgemaakt.
Met kip, knoflook en kokos, zó gemaak met waanzinnig veel smaak, 'n snel curry gerecht.
Nasi met ei en ketjap asin, een Indonesische zoute ketjap, maak het lekker zelf!