Vitello Tonnato – kalfsvlees met tonijnsaus

Vitello Tonnato – kalfsvlees met tonijnsaus

Vitello Tonnato is een klassiek Italiaans recept, perfect voor lunch, amuse of als voorgerecht. Dit heerlijke gerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook ontzettend lekker. Het bestaat uit dun gesneden kalfsvlees – ook wel kalfsfricandeau genoemd – samen met een romige tonijnmayonaise. De verfijnde smaken maken deze wereldberoemde Vitello Tonato uit Piemonte tot een ideaal gerecht voor de feestdagen of voor een heerlijk moment met vrienden en familie.

Tonijnmayonaise maken

Tonijnmayonaise is een simpele saus om te maken en een makkelijke manier om indruk te maken zonder uren in de keuken te staan. Het is een heerlijk romige saus die je maakt met slechts een paar ingrediënten: tonijn, ansjovis en kappertjes. Met deze basis ingrediënten zet je in een handomdraai een romige en rijke saus op tafel. Het is echt een topper die je in een mum van tijd klaar hebt – de perfecte saus voor de Vitello Tonnato.

Tip: de tonijnsaus kun je ook gebruiken voor andere gerechten, zoals een snel visgerecht of als dip bij een borrel. Je zult zien dat iedereen er dol op is!

Lekker met Zweeds knäckebröd! Een heerlijk knapperige cracker vol vezels, vitaminen en mineralen.

Vitello-tonnato

Vitello Tonnato

4 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Vitello Tonnato met tonijnmayonaise, een klassiek recept uit Piemonte. Lunch of voorgerecht, eenvoudig te maken met dun gesneden kalfsvlees.
Gang voorgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 310

Ingrediënten

  • 220 gr gebraden kalfsfricandeau in plakjes
  • 2 el kappertjes of kapperappeltjes

Tonijnmayonaise

  • 145 gr tonijn blik
  • 4 el mayonaise
  • 2 ansjovisfilet blik
  • 2 el kappertjes
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • peper versgemalen

Optioneel

  • pittige kiemgroenten
  • toast of crackers

Instructies

Tonijnmayonaise maken

  • Doe de uitgelekte tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovis en olijfolie in een hoge maatbeker. Blend alles tot een gladde, romige saus.
  • Breng de tonijnsaus op smaak met versgemalen peper en een snuf grof zeezout.
  • Verdeel de plakjes fricandeau over de borden. Schep de tonijnsaus eroverheen en maak af met extra kappertjes. Vitello Tonnato recept – en klaar!

Maak de saus alvast van tevoren, dan ben je zo klaar met dit Vitello Tonnato voorgerecht. Een heerlijk Italiaans bordje – mamma mia, wat een smaak! Dus, maak het snel!

Ook lekker: avocado hummus met limoen knoflook en tahin – perfect als smeersel voor op toast of als dip.

Vitello met tonijnmayonaise
Vitello tonnato maken

Dit recept valt onder

Ook lekker

Toast met smeuïge tonijn

’n Makkelijk en gezond toast recept met tonijn, sjalot en kappertjes.

Paprika hummus

Een dip van geroosterde paprika, kikkererwten, tahin en olijfolie.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

4 from 6 votes (6 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly maart 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025