Vitello tonnato

Vitello tonnato

Met tonijnmayo
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 310

Vitello tonnato met tonijnmayo, ’n feestrecept voor lunch, amuse of voorgerecht. Simpel te maken en hartstikke lekker gerecht van dun gesneden kalfsvlees ofwel kalfsfricandeau. ’n Makkelijk recept voor de feestdagen..

Tonijnmayonaise maken

Tonijnmayonaise maken, ’n waanzinnig eenvoudig saus recept van tonijn ansjovis en kappertjes. Basic ingrediënten zó op ’t bord, ’n feestelijk voorgerecht met meest romige saus.

Leksands met vitello

Leksands knäckebröd waanzinnig knapperig, ’n (h)eerlijk, natuurlijk en ambachtelijke cracker gemaakt in Leksand, Zweden. Leksands met vitello is een perfecte variant op de traditionele versie.

Nieuw van Leksands: Ecologische knäckepuntjes té lekker en mega krokant, gemaakt van 100% ecologische ingrediënten.

Ingrediënten

  • 220 gr gebraden kalfsfricandeau in plakjes
  • 2 el kappertjes / kapperappeltjes

Tonijnmayonaise

  • 145 gr tonijn ’n blikje
  • 4 el mayonaise
  • 2 ansjovisfilet ’n blikje
  • 2 el kappertjes
  • 2 el olijfolie
  • vers gemalen peper

Optioneel

  • pittige kiemgroenten
  • toast / crackers
Vitello tonnato maken

Vitello recept

  1. Maak de tonijnsaus, doe hiervoor alle ingrediënten in een hoge maatbeker, uitgelekte tonijn, mayo, kappertjes, ansjovis en olijfolie en blend tot een gladde romige saus. Voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout toe.
  2. Verdeel de plakjes fricandeau op borden en maak af met de tonijnmayo en kappertjes. Vitello recept, that’s it!

Maak de saus vast van te voren dan ben je zo klaar met dit vitello voorgerecht. ’n heerlijk Italiaans bordje en mamma mia, hoé lekker, maken dus!

Ook lekker: Avocado hummus met limoen knoflook en tahin, ’n smeersel voor op toast of dip.

Vitello met tonijnmayonaise

Dit recept valt onder

Beoordeling: 4.0. van 6 stemmen.
Please wait...

Ook lekker

Toast met smeuïge tonijn

’n Makkelijk en gezond toast recept met tonijn, sjalot en kappertjes.

Paprika hummus

Een dip van geroosterde paprika, kikkererwten, tahin en olijfolie.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024