Avocado hummus met limoen
Avocado hummus met limoen, knoflook en tahin: een heerlijk smeersel voor op toast of als dip bij de borrel. Supermakkelijk te maken en nog gezond ook! Toast recept voor de feestdagen of een ander fijn moment. Dit hummusrecept vraagt om eenvoudige ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. Heerlijk als lunch, vooral met toppings zoals zongedroogde tomaat, tijm, krokante uitjes, sesamzaad en een vleugje sriracha voor wat pit.
Tip: rooster je toast licht in de oven of grill voor extra knapperigheid – dat maakt het nog lekkerder!
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- ½ limoen het sap
- 1 tl tahin
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 el olijfolie extra vergine
- 200 gr kikkererwten
Optioneel
- zongedroogde tomaat
- tijmblaadjes
- krokante uitjes & sesam
- sriracha hot sauce
Instructies
- Schil en ontpit de avocado. Pel de knoflook en snipper fijn.
- Voeg de avocado, knoflook, tahin, komijn, paprikapoeder, chilipoeder en olijfolie toe aan een blender. Breng op smaak met peper en een snuf grof zout.
- Pers het sap van de limoen en giet dit bij de andere ingrediënten. Voeg ook de uitgelekte kikkererwten toe.
- Mix alles in de blender tot een gladde hummus van avocado.
Voldoende avocadohummus voor vier geroosterde toast boterhammen.
Ook lekker: erwtenhummus met citroendragon of maak avocadomousse met pesto en granaatappelpitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?