
Avocado hummus met limoen
Knoflook en tahin- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 10 min
- Kcal: 295
Avocado hummus met limoen knoflook en tahin, ’n smeersel voor op toast of dip voor bij de borrel. Simpel te maken en hartstikke gezond! Toast recept voor de feestdagen..
Hummus avocado recept
Hummus avocado recept met eenvoudige ingrediënten die je altijd wel in huis hebt. Lekker voor de lunch met ’n topping van zongedroogde tomaat, tijmblaadjes, krokante uitjes, sesam en sriracha hot sauce.

Hummus van avocado
- Schil en ontpit de avocado, pel en snipper de knoflook en meng samen met de tahin, komijn, paprikapoeder, chilipoeder, olijfolie en voeg naar smaak peper en ’n snuf grof zout toe.
- Pers ’t sap van de limoen en meng mee samen met de uitgelekte kikkererwten in de blender. Maal tot een glad hummus smeersel. Hummus van avocado maak je zó.
Rooster eventueel toast of neem crackers. Voldoende voor 4 geroosterde toast boterhammen.
Ook lekker: Erwtenhummus recept met citroen dragon en kikkererwten.
Ook lekker:
Avocadomousse met pesto
- Doe 1 avocado in de blender met 1 el groene pesto, peper uit de molen, grof zeezout naar smaak en blenden voor een gladde mousse.
- Maak af met ’n topping van granaatappelpitjes sriracha hot sauce en pittige kiemgroenten.
