Zelf watermeloenijsjes maken
Zelf watermeloenijsjes maken is makkelijk, ze zijn kidsproof én verfrissend. Als echte ijs-fans worden we ook echt blij van dit simpele fruitijsjes recept. Hou je van pit dan is de chili echt een aanrader.
Meloenijsjes maken
Je kan ijs heel makkelijk zelf maken met bevroren fruit en eventueel yoghurt. Even in de blender en direct eten als nicecream of kort nog even invriezen. Banaan werkt heel goed voor een romige variant van dit gezonde ijs. Zoals bij dit recept voor nicecream van groente en fruit.
Ook lekker: watermeloen met labneh en geroosterde tomaatjes.
Eigenlijk kan je zoveel ander soort ook gebruiken voor een gezond fruitijsje. Hou je van ananas? Neem dan een halve verse, schil eraf en blend tot sap, een halve chilipeper (zaadjes eruit) en 200 ml ananassap. Meng en schenk de vormpjes vol.
Ingrediënten
- ½ watermeloen
- 1 limoen
- chilivlokken optioneel
Instructies
- Neem de meloen en snijd het vruchtvlees van de watermeloen in stukjes en doe ze in een blender. Maal tot sap
- Pers het sap van de limoen en voeg toe aan het meloensap. Optioneel: voeg een snuf chili toe voor extra pit.
- Mix en verdeel het sap in ijsvormpjes. Laat minstens vier uur hard worden in de vriezer. Lekker bevroren watermeloen.
Vlak voor het serveren hou je de vormpjes kort onder lauw stromend water, haal de ijsjes er voorzichtig uit.
Eet lekker op een warme zomerdag
Tip: chocolade drizzle als topping.
Ook lekker: witte chocolademousse met mascarpone. Of maak een zomer smoothie met fruit. Lekker en chill! ’n Smoothie van watermeloen, ananas en ’t sap van limoen is snel gemaakt, mega gezond, vegan en dorstlessend.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?