
Zelf watermeloen ijsjes maken
Voor een hete zomerdag aan het zwembad of als gezond tussendoortje: watermeloen ijsjes zelf maken is supermakkelijk, lekker verfrissend en helemaal kidsproof. Als echte ijsfans worden we blij van dit simpele fruitijs-recept. Hou je van een beetje pit? Voeg dan zeker een snuf chili toe — verrassend lekker! Voor wie ga jij watermeloenijs maken? Je hebt maar twee ingrediënten nodig en de vriezer doet de rest!
Meloenijsjes maken
Je maakt fruitijsjes heel eenvoudig met (bevroren) fruit en eventueel een schep yoghurt. Even blenden en je kunt het meteen eten als nicecream of nog even invriezen voor stevige ijsjes. Banaan is top als je het romiger wilt, net zoals in dit recept voor nicecream van groente en fruit.
Ook lekker: watermeloen met labneh en geroosterde tomaatjes.
Eigenlijk kun je eindeloos variëren met fruit voor een gezond ijsje. Fan van ananas? Neem een halve verse ananas (schil eraf), blend met 200 ml ananassap en een halve chilipeper (zonder zaadjes). Giet in de vormpjes en vries in.

Ingrediënten
- ½ watermeloen
- 1 limoen
- chilivlokken optioneel
Instructies
- Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in stukjes en doe ze in een blender. Maal tot sap.
- Pers het sap van de limoen en meng dit erdoor. Optioneel: voeg een snuf chili toe voor extra pit.
- Mix en verdeel het sap in ijsvormpjes. Laat het watermeloen ijs minstens vier uur hard worden in de vriezer - zo heb je heerlijk verfrissende, bevroren watermeloen!
Vlak voor het serveren hou je de vormpjes kort onder lauw stromend water, haal de ijsjes er voorzichtig uit.
Eet lekker op een warme zomerdag
Tip: chocolade drizzle als topping.
Ook lekker: witte chocolademousse met mascarpone. Of maak een zomer smoothie met fruit. Lekker en chill! ’n Smoothie van watermeloen, ananas en ’t sap van limoen is snel gemaakt, mega gezond, vegan en dorstlessend.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?





