Zoete aardappel met Hüttenkäse
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 50 min
- Kcal: 265
Zoete aardappel met hüttenkäse, limoen en bosui is een simpel gerecht dat je in de oven maakt én zo klaar is. Het is een gezond groentegerecht, want hüttenkäse is rijk aan proteïne, perfect voor na het sporten. Bovendien kun je dit gerecht ook bereiden op de barbecue tijdens je verblijf op de camping.
Een hüttenkäse gerecht met zoete aardappel is een gezonde variant. Het is makkelijk te maken en in een mum van tijd klaar. Hüttenkäse, een cottage cheese, is een jonge ongerijpte kaas. Zo simpel kan het zijn: een voedzaam en snel recept.
Zoete aardappel met cottage cheese
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen schoon en prik ze in met een vork. Hussel om met olijfolie, vers gemalen peper en grof zeezout en bak ze in zo'n 45 minuten gaar.
- Doe de Hüttenkäse in een schaal en meng met 't sap en rasp van de limoen. Breng op smaak met vers gemalen peper.
- Snij de bosui in dunne ringen. Snij de zoete aardappel in de lengte open en vul met de Hüttenkäse en maak af met de bosui, zoete aardappel met cottage cheese maak je zó.
Lekker om af te maken met pompoenpitten en groene verse kruiden. Eventueel 'n snuf komijn en voor wat pit op je zoete aardappel neem je chilivlokken.
Ook lekker: zoete aardappel mini pizza met groentespread en feta uit de oven, lekker krokant.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?