Zoetzure saus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Maak nu ook zelf heerlijke zoetzure saus voor bij je Chinese gerecht. Ook lekker met wat ui en paprika.

Hoe maak je zoetzure saus

Ondanks dat de zoetzuresaus lekker snel klaar is kun je de saus ook prima een dag van tevoren klaarmaken. Bewaar de saus gewoon in de koelkast en verwarm het vlak voor serveren in een steelpan.

Ingrediënten

  • 3 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 blikje ananasstukjes op siroop

Bereidingswijze

Stap1

Schil de gember en snijd het fijn. Pel de knoflook en snij ook deze fijn. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan en fruit hierin de gember en knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg alle andere ingrediënten toe en breng de saus aan de kook. Laat het ongeveer 3 minuten zachtjes koken op laag vuur en vergeet niet af en toe te roeren.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

131

Commentaar op recept

  1. posted by Nelson on 19 augustus 2015

    Ik vind deze recept simpel en het lijkt me heerlijk ga het zeker uit proberen

  2. posted by lucinda on 1 december 2016

    heel t blikje ananas
    hoeveel gr van t blikje ?
    ananas en siroop toevoegen?

    • posted by Noor on 7 december 2016

      Hoi Lucinda! Voor dit recept mag je de gehele inhoud van het blikje toevoegen. Ik adviseer om een blik ananasstukjes op siroop te gebruiken van ongeveer 500 á 600 gram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab