Zoetzure saus

Saus met gember, knoflook en azijn
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Maak nu ook zelf heerlijke zoetzure saus voor bij je Chinese gerecht. Ook lekker met wat ui en paprika.

Hoe maak je zoetzure saus?

Saus van knoflook, gember en azijn, echt niet moeilijk zelf te maken!

Ingrediënten

  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el olijfolie
  • 1 blikje ananasstukjes

Bereidingswijze

  1. 1Schil de gember en snijd het fijn. Pel de knoflook en snij ook deze fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de gember en knoflook kort. Voeg alle andere ingrediënten toe en breng de saus aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes koken op laag vuur en vergeet niet af en toe te roeren. Ready!
Beoordeling: 3.5. van 4 stemmen.
Please wait...