Zoetzure saus
Saus met gember, knoflook en azijn- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
5 min
- Klaar in:
10 min
- Kcal:
82
Maak nu ook zelf heerlijke zoetzure saus voor bij je Chinese gerecht. Lekker met kip, garnalen of omelet. Een echte babi pangang saus. Varieer met ui en paprika. Eet met rijst of noedels, nasi of bami.
Hoe maak je zoetzure saus?
Zoetzure saus is een saus van knoflook, gember en azijn, echt niet moeilijk zelf te maken, het is snel klaar en echt heel lekker. De saus is zoet van de ananassap en stukjes ananas. Azijn en suiker zorgen voor de zoetzure smaak aan deze saus.
Hou je niet van stukjes, zeef de knoflook en gember uit de saus, niet te snel de smaak moet lekker intrekken. Bewaren doe je gewoon in de koelkast. Makkelijk toch!
Chinese zoetzure saus maken
Ingrediënten
- 3 cm gember vers
- 1 teentje knoflook
- 2 el tomatenketchup
- 2 el azijn
- 2 el sojasaus
- 1 el maizena
- 1 el basterdsuiker lichtbruin
- 1 el olijfolie
- 225 gr ananasstukjes blik
Instructies
- Schil de gember en snijd het fijn. Pel de knoflook en snij ook deze fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de gember en knoflook kort.
- Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ’t sap van de ananas toe en breng de saus aan de kook.
- Laat 3 minuten zachtjes koken op laag vuur en schep als laatst de ananas erbij. Vergeet niet af en toe te roeren en laat afkoelen, zoetzure saus recept maak je zó.
’n Easy en lekker saus recept.
Lekker rijst recept met zoet zure saus.
Goed uitgelegd en super lekker.
Dank!