Zoetzure saus

Saus met gember, knoflook en azijn
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Maak nu ook zelf heerlijke zoetzure saus voor bij je Chinese gerecht. Lekker met kip, garnalen of omelet. Een echte babi pangang saus. Varieer met ui en paprika. Eet met rijst of noedels, nasi of bami.

Hoe maak je zoetzure saus?

Zoetzure saus is een saus van knoflook, gember en azijn, echt niet moeilijk zelf te maken, het is snel klaar en echt heel lekker. De saus is zoet van de ananassap en stukjes ananas. Azijn en suiker zorgen voor de zoetzure smaak aan deze saus.

Hou je niet van stukjes, zeef de knoflook en gember uit de saus, niet te snel de smaak moet lekker intrekken. Bewaren doe je gewoon in de koelkast. Makkelijk toch!

Ingrediënten

  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el olijfolie
  • 225 gr ananasstukjes blik

Bereidingswijze zoetzure saus recept

  1. Schil de gember en snijd het fijn. Pel de knoflook en snij ook deze fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de gember en knoflook kort. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en het sap van de ananas toe en breng de saus aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes koken op laag vuur en schep als laatst ook de ananas erbij. Vergeet niet af en toe te roeren. Ready!
Beoordeling: 3.1. van 16 stemmen.
Please wait...