Zoetzure saus

Zoetzure saus

Saus met gember, knoflook en azijn
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 5 min
  • Klaar in: Klaar in 10 min
  • Kcal: Calorieën 82

Maak nu ook zelf heerlijke zoetzure saus voor bij je Chinese gerecht. Lekker met kip, garnalen of omelet. Een echte babi pangang saus. Varieer met ui en paprika. Eet met rijst of noedels, nasi of bami.

Hoe maak je zoetzure saus?

Zoetzure saus is een saus van knoflook, gember en azijn, echt niet moeilijk zelf te maken, het is snel klaar en echt heel lekker. De saus is zoet van de ananassap en stukjes ananas. Azijn en suiker zorgen voor de zoetzure smaak aan deze saus.

Hou je niet van stukjes, zeef de knoflook en gember uit de saus, niet te snel de smaak moet lekker intrekken. Bewaren doe je gewoon in de koelkast. Makkelijk toch!

Zoetzure saus

Zoetzure saus

3.6 van 182 stemmen
Recept afdrukken
Kijk hoe je zelf heerlijke zoetzure saus maakt voor je Chinese gerechten. Geschikt voor kip, garnalen of omelet, perfect voor rijst, noedels, nasi of bami.
Gang Bijgerecht
Keuken Chinese
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 82

Ingrediënten

  • 3 cm gember vers
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 el basterdsuiker lichtbruin
  • 1 el olijfolie
  • 225 gr ananasstukjes blik

Instructies

  • Schil de gember en snijd het fijn. Pel de knoflook en snij ook deze fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de gember en knoflook kort.
  • Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ’t sap van de ananas toe en breng de saus aan de kook.
  • Laat 3 minuten zachtjes koken op laag vuur en schep als laatst de ananas erbij. Vergeet niet af en toe te roeren en laat afkoelen, zoetzure saus recept maak je zó.

’n Easy en lekker saus recept.
Lekker rijst recept met zoet zure saus.

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

  1. Danielle Vleminckx 11 juni 2022 at 15:56 - Reply

    Goed uitgelegd en super lekker.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter