Zoetzure saus maken doe je zelf!
Maak nu zelf heerlijke zoetzure saus voor bij je Chinese gerecht. Perfect met kip, garnalen of omelet, en geeft je gerecht de echte babi pangang smaak. Je kunt variëren met ui en paprika. Serveer met rijst, noedels, nasi of bami.
Zoetzure saus is een mix van knoflook, gember en azijn - helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Het is snel klaar en echt verrukkelijk. De zoetheid komt van het ananassap en de stukjes ananas, terwijl azijn en suiker zorgen voor die kenmerkende zoetzure smaak.
Als je geen fan bent van stukjes, zeef dan gewoon de knoflook en gember uit de saus. Laat de smaken lekker intrekken voor de beste smaak. Bewaar de saus eenvoudig in de koelkast. Aan de slag met je eigen Chinese zoetzure saus!
Ook lekker: babi pangang met paksoi.
Ingrediënten
- 3 cm gember vers
- 1 teentje knoflook
- 2 el tomatenketchup
- 2 el azijn
- 2 el sojasaus
- 1 el maizena
- 1 el basterdsuiker lichtbruin
- 1 el olijfolie
- 225 gr ananasstukjes blik
Instructies
- Schil de gember en snijd het fijn. Pel de knoflook en snijd deze ook fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin kort de gember en knoflook.
- Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maïzena, suiker en het sap van de ananas toe. Breng de saus aan de kook.
- Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg als laatste de stukjes ananas toe.
- Roer de zoetzure saus af en toe om. Laat afkoelen voordat je hem gebruikt.
Zoetzure saus maken was nog nooit zo makkelijk!
Ook lekker: rijst recept met zoet zure saus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Goede instructies. Het was een succes, ik had geen gember wél gembersaus in een flesje. Toch was ’t lekker. Volgende keer zoetzure saus met verse gember. 🙂
Goed uitgelegd en super lekker.
Dank!