Makkelijk en smaakvol: smeuïge zuurkoolstamppot
Deze smeuïge zuurkoolstamppot is een must-try voor koude avonden: eenvoudig, maar oh zo lekker! Met aardappelen, verse zuurkool, melk, boter en een vleugje nootmuskaat maak je in een handomdraai een heerlijk gerecht. Voeg optioneel wat knoflook toe voor extra smaak, en kies je favoriete toevoeging – of het nu worst, spekjes, gehakt of kaas is – en maak het helemaal jouw eigen versie. Een klassiek Hollands recept dat nooit verveelt. Probeer het nu!
Zuurkoolschotel met rookworst en oude kaas, net even anders.
Proef deze smeuïge zuurkoolstamppot, perfect voor koude avonden. Met aardappelen, verse zuurkool, melk, boter en nootmuskaat. Check het recept hier.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 500 gr zuurkool vers
- 200 ml melk
- 1 klontje boter
- 1 snuf nootmuskaat
Optioneel
- 2 teentjes knoflook geperst
- worst - spekjes - gehakt - kaas naar keuze
Instructies
- Schil de aardappelen, was en snij doormidden. Kook in zo'n 20 minuten in een pan met gezouten water gaar.
- Voeg de laatste 10 minuten de verse zuurkool toe aan de aardappelen.
- Giet af en laat de aardappelen en zuurkool uitdampen.
- Doe de melk in de pan en verwarm. Voeg boter, nootmuskaat, vers gemalen peper en zout toe. Eventueel ook knoflook.
- Voeg de aardappelen en zuurkool toe en stamp tot meest smeuïge zuurkoolstamppot ooit.
Zoveel manieren om zuurkool te eten, zuurkool door een salade of met aardappel en gehakt: zuurkoolschotel met ananas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?