Makkelijk en smaakvol: smeuïge zuurkoolstamppot
Smeuïge zuurkoolstamppot die je moet proberen, eenvoudig maar oh zo lekker op een koude avond. Met aardappelen, verse zuurkool, melk, boter en een vleugje nootmuskaat tover je in een handomdraai een smeuïge stamppot van zuurkool op tafel.
Optioneel kun je nog wat knoflook toevoegen voor extra smaak, en de keuze van worst, spekjes, gehakt of kaas maakt het helemaal jouw eigen creatie. Een traditioneel, Hollands recept, maar het verveelt nooit. Check het hier!
Zuurkoolschotel met rookworst en oude kaas, net even anders.
Zuurkoolstamppot
Proef deze smeuïge zuurkoolstamppot, perfect voor koude avonden. Met aardappelen, verse zuurkool, melk, boter en nootmuskaat. Check het recept hier.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 500 gr zuurkool vers
- 200 ml melk
- 1 klontje boter
- 1 snuf nootmuskaat
Optioneel
- 2 teentjes knoflook geperst
- worst - spekjes - gehakt - kaas naar keuze
Instructies
- Schil de aardappelen, was en snij doormidden. Kook in zo'n 20 minuten in een pan met gezouten water gaar.
- Voeg de laatste 10 minuten de verse zuurkool toe aan de aardappelen.
- Giet af en laat de aardappelen en zuurkool uitdampen.
- Doe de melk in de pan en verwarm. Voeg boter, nootmuskaat, vers gemalen peper en zout toe. Eventueel ook knoflook.
- Voeg de aardappelen en zuurkool toe en stamp tot meest smeuïge zuurkoolstamppot ooit.
Zoveel manieren om zuurkool te eten, zuurkool door een salade of met aardappel en gehakt: zuurkoolschotel met ananas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?