5x Keukentools – Onmisbare items in de keuken

Keukengerei

5x keukentools – Onmisbare items in de keuken échte musthaves. Met de juiste tools maak je ’t jezelf nog makkelijker in de keuken, 5 favorieten en já, er zijn er meer.

Knoflookpers

knoflookpers keukentools

Een knoflookpers voor dagelijks gebruik in de keuken. Mijn favoriet, ’n knoflookpers van Rösle. Ligt fijn in de hand en zelfs ongepelde knoflooktenen kunnen eenvoudig worden geperst. Geef er iets meer geld aan uit, dan heb je er jarenlang plezier van. Je hebt een knoflookpers in verschillende prijsklasse en misschien niet altijd goedkoop. Wat zou ik zonder m’n knoflookpers moeten?

Weegschaal

Weegschaal keukentool

Een weegschaal voor in de keuken om je ingrediënten exact te wegen mag zeker niet ontbreken. Een keukenweegschaal is onmisbaar en hoeft niet duur te zijn. De consumentenbond heeft getest. Een digitale weegschaal werkt goed en neemt weinig ruimte in beslag, ’n musthave.

Kookthermometer

 Thermometer keukentool

’n Kookthermometer geloof me, als je deze eenmaal hebt kan je deze nooit meer missen en gebruik je ‘m elke dag. Een thermometer voor in de oven of om te frituren. Voor het meten van de temperatuur van suiker of de kerntemperatuur van vlees te meten.

Thermometers

Stoommandje

Lekker: Dumplings ’t zijn kleine pakketjes gemaakt van wonton vellen met een hartige vulling gekookt gestoomd of gebakken in de pan.

Stoommandje keukentool

Een stoommandje boven een pan met kokend water, leg wat bakpapier op het roostertje en je staat paf van ’t resultaat. Er zijn vele verschillende stoommandjes te koop, haal bij de toko of ’n andere kookwinkel. Mijn bamboe stoommandje komt bij Dille & Kamille vandaan.

Stoommand

Garde

Garde keukentool

’n Garde en spierballen, dan kom je ’n heel eind. In alle soorten en maten zijn ze er: bolgarde, bekergarde siliconen garde of ’n klutsgarde ik kies voor ’n ballongarde voor ’n snel resultaat. Je slaat lekker veel lucht in ’t beslag, room of saus.

Rösle ballongarde
Gardes

Meer musthaves: Onmisbaar in je keuken 3 x keukengerei nog ’n aantal slimme hulpjes voor in de keuken die het koken een stuk gemakkelijker maken.

Ook leuk om te lezen: De lekkerste hete sauzen dit zijn ze pittige saus op basis van rode pepers ofwel hot sauce is hot, de lekkerste hete sauzen. Die je ook makkelijk zelf maakt met een vijzel en stamper.

Door Geschreven op: 9 november 2020Laatste update: 5 februari 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen