Onmisbaar in je keuken, 3x keukengerei

Keukengerei

Er zijn een aantal keukenhulpjes die onmisbaar zijn in de keuken en het koken een stuk gemakkelijker maken. De fijnste absolute keukengerei must haves, en ja er zijn er zeker meer, maar vast voor nu, 3 op een rij.

Microplane rasp

De rasp die iedereen in huis zou moeten hebben, vlijmscherp. Het maken van chocoladekrullen en harde kaas is nog nooit zo makkelijk geweest. Maak je gerecht af met een dunne schil van citrusvruchten over je taart, sla of toast. Het smaakt en oogt meteen, één feest! Ook voor de gember in je thee is deze rasp een hit. Je hebt de microplane in verschillende maten. De raspen zijn niet goedkoop. Maar als je kijkt hoe lang hij meegaat en hoeveel plezier je eruit haalt, dan is het de prijs echt waard. Ook super leuk om kado te geven. Een echte kookfan zou hier heel blij mee zijn. Je kan de microplane rasp kopen bij de Bijenkorf.

Vijzel en stamper

Deze mag echt niet ontbreken in de keuken een goede vijzel en stamper. Multifunctioneel, niet alleen je kruiden malen en vermengen met de vijzel maar ook je verse kruiden vermalen tot een pasta. Zo krijgen de kruiden de textuur die goed is voor je gerecht en het geeft nóg meer smaak. Pesto is favoriet om hier in te bereiden. Het vermalen kost wel wat kracht, maar daarentegen dat komt de smaak alleen maar ten goede. Een musthave, dus. Je kan de vijzel kopen bij de Bijenkorf.

Keukentang

Als je ooit eens in de professionele keuken hebt gewerkt dan kun je niet meer zonder deze tang. Je draait er zo makkelijk je vega burger of ander lekkers mee om. spaghetti opscheppen is nog nooit zo simpel geweest. De tang heeft een een fijne grip, een handig sluitsysteem en kan worden opgehangen. Onmisbaar tijdens het koken en serveren. Je kan de keukentang kopen bij de Bijenkorf.