Karamel appels maken

Herfst, ’t is appeltijd, de bomen hangen er tjokvol mee. Maak van deze appels zoete candy appels. Misschien ken je deze zoete snoep appels wel uit Amerika, in karamel gedoopte appel recept is al heel erg lang een hit.

Karamel appels maken

Door de vele karamelsnoepjes, overgebleven van Halloween is deze dipped apple ontstaan. Dan Walker smolt ze, doopte er appels in en verkocht ze. Té gek lekker vonden de Amerikanen.

Ingrediënten

  • 400 gr kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 175 gr roomboter
  • 8 appels
  • 8 houten prikkers

Zo maak je candy appels

  1. Maak de appels schoon en maak ze droog. Steek in elke appel aan de bovenkant een houten prikker.
  2. Laat de suiker in een ruime pan op middelhoog vuur smelten, zonder te roeren. Laat karamelliseren tot de suiker goudbruin is en nog steeds zonder te roeren. Voeg de slagroom en de boter toe maar pas op, het kan gaan spetteren en dat is heet.
  3. Breng nu wel roerend aan de kook tot alle karamel is opgelost. Zet het vuur uit. Doop de appels één voor één in de karamel en laat afkoelen en drogen op bakpapier. Zó maak je candy appels!

Dip de appel meteen nadat ze uit de karamel komen door rood musketzaad, gehakte nootjes of chocolade en laat de appels drogen.

Nét echt en zó uit de film, appels op een stokje, met dank aan de caramel appel uitvinder en halloween held Dan Walker, maak ’t zelf!

Meer appel recepten? Appel uit de oven met bladerdeeg en
karamelsaus met appelcider.

Geschreven op: 29 september 2019

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...