Iraanse recepten
De Iraanse keuken is erg divers en één van de oudste keukens in de wereld. In Iran is rijst het belangrijkste ingrediënt. Recepten uit Iran zoals de Kuku sabzi, een frittata met héél veel verse kruiden, lekker vegetarisch, op simpele wijze te maken. Gewoon in een koekenpan! Maar de kurku-ye sibzameeni, een aardappelgerecht of Aash e- reshte, een linzensoep zijn ook zeker favoriet!
Iraanse recepten met yoghurt
China en India zijn van grote invloed geweest op de Iraanse keuken. Veel ingrediënten komen dan ook uit deze landen. Lamsvlees, yoghurt en aubergine staat centraal in de Iraanse gerechten. Brood wordt ook veel gegeten in Iran. Veel Iraanse Recepten worden met yoghurt geserveerd.
Kruiden in de Iraanse keuken
In de Iraanse keuken wordt veel gebruik gemaakt van verschillende kruiden en specerijen, zeer verfijnd. Dit zorgt ervoor dat de kruiden in het gerecht niet overheersen en de smaak van het gehele gerecht goed naar voren komt. Kruidnagel, kardemom, saffraan en kaneel zijn kruiden die erg populair zijn in de Iraanse keuken.
Feta en worstjes, een makkelijk eenpansgerecht vol tomaten, kruidige worst, knoflook ui en eieren.
Lekker als lunch, vooral met toppings zoals zongedroogde tomaat, tijm en uitjes.
De citroen en granaatappel geven de aubergines een zoetzure twist!
Deze rijst met een salsa van feta, munt, olijven en granaatappelpitjes staat snel op tafel.
Dip met bietjes, tahin en olijfolie. Lekker op brood met tortilla of rauwkost.