Iraanse Recepten

De Iraanse keuken is erg divers en één van de oudste keukens in de wereld. In Iran is rijst het belangrijkste ingrediënt. Recepten uit Iran zoals de Kuku sabzi, een frittata met héél veel verse kruiden, lekker vegetarisch, op simpele wijze te maken. Gewoon in een koekenpan! Maar de kurku-ye sibzameeni, een aardappelgerecht of Aash e- reshte, een linzensoep zijn ook zeker favoriet!

Iraanse Recepten met yoghurt

China en India zijn van grote invloed geweest op de Iraanse keuken. Veel ingrediënten komen dan ook uit deze landen. Lamsvlees, yoghurt en aubergine staat centraal in de Iraanse gerechten. Brood wordt ook veel gegeten in Iran. Veel Iraanse Recepten worden met yoghurt geserveerd.

Kruiden in de Iraanse keuken

In de Iraanse keuken wordt veel gebruik gemaakt van verschillende kruiden en specerijen, zeer verfijnd. Dit zorgt ervoor dat de kruiden in het gerecht niet overheersen en de smaak van het gehele gerecht goed naar voren komt. Kruidnagel, kardemom, saffraan en kaneel zijn kruiden die erg populair zijn in de Iraanse keuken.

Erwtenhummus

Groene dip van kikkererwten, citroen en olijfolie. Borreltijd!

Rode bieten hummus

Dip met bietjes, tahin en olijfolie. Lekker op brood met tortilla of rauwkost.

Paprika hummus

Een dip van geroosterde paprika, kikkererwten, tahin en olijfolie.

Chelow kebab

Iraans vleesgerecht, gekruid lamsgehakt op een spies met saffraan.