Zelf hummus maken
Zelf hummus maken met tahin komijn en knoflook met pitjes, 'n heerlijk smeersel en écht onmisbaar bij de borrel. Deze hummus is op basis van kikkererwten en makkelijk zelf te maken, er bestaan talloze varianten om zelf hummus te maken. Serveer met olijfolie, sesamzaad en kruiden.
Basis recept voor hummus
Voor dit hummus recept heb je 5 eenvoudige ingrediënten nodig en wel kikkererwten, sesamzaadpasta ofwel tahini, knoflook, citroen en olijfolie. Zo kun je al snel aan de gang met het basis recept voor hummus.
Voor 'n extra smeuïge hummus kan je in plaats van kikkererwten uit blik ook gedroogde kikkererwten gebruiken voor de hummus. De gedroogde variant hebben meer smaak. Wel moet je ze eerst een nacht laten weken in water en daarna een uurtje koken. Haal de velletjes van de kikkererwten voor extra smeuïgheid. Bewaar 't vocht van de kikkererwten want dit gebruik je om de hummus eventueel dunner te maken. Zo krijgt de hummus meer smaak.
Ingrediënten
- 225 gr kikkererwten
- 2 el tahin
- ½ citroen het sap en rasp
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl korianderpoeder
- ½ tl kerriepoeder
- 2 teen knoflook geperst
- 4 el olijfolie extra vierge
Optioneel
- sesamzaad
- verse kruiden
- pitjes
Instructies
- Meng de kikkererwten, olijfolie, knoflook, citroensap en rasp in een kom en meng tot een gladde massa met een staafmixer.
- Meng de kruiden en tahin erbij en breng op smaak met peper en zout. Maak de hummus af met een scheut olijfolie, verse kruiden, sesamzaad en pitjes.
- Wil je een pittige variant hummus? Voeg 2 tl chilivlokken toe.
Serveer je zelf gemaakte hummus met pita's of als dip met geroosterde groenten.
Ook lekker: erwtenhummus recept met citroen, dragon en kikkererwten.
Weetje: wist je dat in authentieke hummus de olijfolie niet vermengd is, enkel bovenop als topping. Hummus is al heerlijk smeuïg door de kikkererwten en tahin.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?