Aardappelsalade met gerookte zalm

Aardappelsalade met gerookte zalm

Een super lekker en zomers gerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Voor wie dacht dat salades maar een saai gerecht zijn; deze aardappelsalade met zalm brengt daar verandering in! De dressing is heerlijk fris, wat heel goed smaakt bij de gerookte zalm.

Super lekker en zomers gerecht

Een lichte en snelle maaltijd met zalm met een half zacht gekookte eitje, super lekker en zomers gerecht dat ook nog eens gezond is!

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 aardappelen
  • 2 el bieslook
  • 250 gr doperwten
  • 4 eieren
  • 250 gr gerookte zalm
  • 1 klein potje augurken
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • 1 el mosterd
  • 2 eidooiers
  • sap van 1 citroen
  • 2 dl olie

Zo maak je de aardappelsalade met zalm

  1. Meng de eidooiers, mosterd en het citroensap door elkaar. Roer langzaam de olie en 1 eetlepel augurkennat (uit de pot van de augurken) erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Kook de eieren hard. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de aardappelblokjes hierin ongeveer 2 minuten. Giet ze af en schep de aardappelblokjes warm door de dressing.
  3. Snipper de ui fijn, snij de zalm in snippers en de augurken in blokjes. Snij ook de sla grof en de eieren in partjes.
  4. Kook ook de doperwten heel kort tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
  5. Als de aardappelblokjes helemaal zijn afgekoeld in de saus, kun je alles mixen en lekker eten!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...