Aardappelsalade met zalm

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 40m

Voor wie dacht dat salades maar een saai gerecht zijn; deze salade brengt daar verandering in! De dressing is heerlijk fris, wat heel goed smaak bij de gerookte zalm. Een super lekker en zomers gerecht dat ook nog eens gezond is!

IMG_0739

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 aardappelen
  • 2 eetlepels bieslook
  • 250 gram doperwten (diepvries)
  • 4 eieren
  • 250 gram gerookte zalm
  • 1 klein potje augurken
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eidooiers
  • Sap van 1 citroen
  • 2 dl olie

Bereidingswijze

Stap1

Meng de eidooiers, mosterd en het citroensap door elkaar. Roer langzaam de olie en 1 eetlepel augurkennat (uit de pot van de augurken) erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap2

Kook de eieren hard. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de aardappelblokjes hierin ongeveer 2 minuten. Giet ze af en schep de aardappelblokjes warm door de dressing. Snipper de ui fijn, snij de zalm in snippers en de augurken in blokjes. Snij ook de sla grof en de eieren in partjes.

Stap3

Kook ook de doperwten heel kort tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water. Als de aardappelblokjes helemaal zijn afgekoeld in de saus, kun je de borden opmaken.

Stap4

Verdeel alle ingrediënten over 4 borden. Eet smakelijk!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

74

Commentaar op recept

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    .
  1. © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab