Aardappelsalade met gerookte zalm
Aardappelsalade met gerookte zalm en ei – gewoon heerlijk. Met een frisse, zelfgemaakte mayodressing zet je deze aardappelsalade in een handomdraai op tafel. Het is een simpel en smakelijk (koud) recept. Een lichte en snelle maaltijdsalade met aardappel, zalm en ei. Kook je ei precies zoals jij het lekker vindt – zacht, hard of zelfs gepocheerd. Serveer (binnen) aan tafel of in de tuin.
Zo maak je het perfecte eitje.
Maaltijdsalade met aardappel, zalm en ei, geserveerd met een frisse zelfgemaakte mayodressing – simpel en heerlijk.
Ingrediënten
Salade Ingrediënten
- ½ krop ijsbergsla
- 4 aardappelen
- 200 gr doperwten
- 4 eieren
- 250 gr gerookte zalm
- 1 rode ui
- 4 el Amsterdamse uien
- 2 el kappertjes
Dressing
- 1 el mosterd
- 2 eidooiers
- 1 citroen sap van
- 200 ml olijfolie
Instructies
- Klop de eidooiers, mosterd en citroensap samen. Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je blijft mixen tot de dressing dik en romig is. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
- Snijd de aardappelen in partjes en kook ze beetgaar. Meng de warme aardappelpartjes direct met de dressing.
- Kook de doperwten kort tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water om ze knapperig te houden.
- Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de sla in repen en de gerookte zalm in snippers. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
- Voeg de afgekoelde aardappelen in de dressing toe aan de uien, sla, doperwten en kappertjes. Schep alles voorzichtig door elkaar.
- Verdeel de aardappelsalade over kommen en garneer met de gerookte zalm en partjes ei.
Eet de salade met gerookte zalm koud.
Ook lekker: zoete aardappelsalade.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?