Aardappelsalade met zalm

Een super lekker en zomers gerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Voor wie dacht dat salades maar een saai gerecht zijn; deze salade brengt daar verandering in! De dressing is heerlijk fris, wat heel goed smaakt bij de gerookte zalm.

Koude aardappelsalade met zalm

Een super lekker en zomers gerecht dat ook nog eens gezond is!

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 aardappelen
  • 2 eetlepels bieslook
  • 250 gram doperwten
  • 4 eieren
  • 250 gram gerookte zalm
  • 1 klein potje augurken
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eidooiers
  • Sap van 1 citroen
  • 2 dl olie

Bereidingswijze

  1. 1Meng de eidooiers, mosterd en het citroensap door elkaar. Roer langzaam de olie en 1 eetlepel augurkennat (uit de pot van de augurken) erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  2. 2Kook de eieren hard. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de aardappelblokjes hierin ongeveer 2 minuten. Giet ze af en schep de aardappelblokjes warm door de dressing.
  3. 3Snipper de ui fijn, snij de zalm in snippers en de augurken in blokjes. Snij ook de sla grof en de eieren in partjes.
  4. 4Kook ook de doperwten heel kort tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
  5. 5Als de aardappelblokjes helemaal zijn afgekoeld in de saus, kun je alles mixen en lekker eten!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...