Aardappelsalade met gerookte zalm
En 'n ei- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Kooktijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 490
Aardappelsalade met gerookte zalm en ’n ei, gewoon lekker. Met een frisse zelfgemaakte mayo dressing staat deze aardappelsalade zó op tafel, ’t is een simpel recept.
Aardappel zalm en ei
Een lichte en snelle maaltijdsalade van aardappel zalm en ei. Maak je ei zoals jij dat wilt zacht of hard gekookt of maak ’n gepocheerd ei.
’t Perfecte eitje maken.
Salade van aardappel met zalm
- Maak de dressing van de eidooiers, mosterd en ’t citroensap, meng en mix langzaam de olijfolie erbij. Breng op smaak met ’n snuf zout en peper.
- Kook de eieren hard. Snij de aardappelen in partjes en kook beetgaar. Schep de aardappelpartjes warm door de dressing.
- Kook de doperwten kort beetgaar, spoel af met koud water. Pel en snij de ui in ringen, de sla in repen en de zalm in snippers. Pel de eieren en snij in partjes.
- Als de aardappel is afgekoeld in de saus voeg dan de uien sla doperwten en kappertjes toe. Schep in kommen en maak ’t af met de gerookte zalm en ei. Salade van aardappel met zalm zó doe je dat.
Eet lekker koud.
Ook lekker: Marokkaanse zoete aardappelsalade.