Bananenbrood met noten
En havermout- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 45 min
- Klaar in: 55 min
Bananenbrood met noten en havermout en dadels, een prima brood om je dag mee te beginnen. De noten zorgen voor een extra lekkere crunch in elke hap. Het recept is makkelijk, snel en zonder suiker. Hurry up, in de trommel!
Noten en dadels
Noten en dadels super lekker en gezond om in brood te verwerken, erin en erop, ’t ziet er ook extra lekker uit!
Neem verschillende noten zoals walnoten, amandelen, pecan of hazelnoten. Dadels zijn super gezond en zoet, ze bevatten veel vezels, lekker voor elk moment, bananenbrood met noten.
Maak je ’t noten bananenbrood graag glutenvrij, zorg voor glutenvrije havermout.
Noten bananenbrood, zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak de dadels fijn in de keukenmachine, prak de bananen en meng samen tot een glad beslag. Vermaal de havermout tot meel.
- Klop in een andere kom de eieren luchtig, voeg zout toe en meng met de bananenpuree. Voeg het amandel- en havermoutmeel samen met het bakmeel toe aan het beslag en roer goed door.
- Roer tot slot de ongebrande noten erdoor. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en zet in de oven. Bak je Noten bananenbrood in drie kwartier af. Laat afkoelen op een rooster. Noten bananenbrood, zó maak je het!
Een topping van gekarameliseerde noten maak je zo, rooster wat noten in een droge koekenpan en schenk hier honing bij. Laat karamelliseren en schep op het notenbrood. Even laten drogen en je hebt heerlijke krokante noten met een knapperig laagje.
Meer bananenbrood met pindakaas en chocolade.
Heerlijk, ipv havermout, heb ik Cruesli genomen, voor de dadels, “ die had ik ook niet”, heb ik bruine basterd suiker gebruikt 😋😋, hoe lang kun je die in de koelkast bewaren?
Dankjewel Rita! Het bananenbrood bewaar je het best goed afgesloten in folie. Ook kun je het bananenbrood bewaren in een luchtdicht bakje. Wil jij je bananenbrood in de koelkast bewaren dan blijft het brood nog 5 dagen goed. Je kan het ook makkelijk invriezen en per plakje eruit halen. Even toasten is ook erg lekker, dan moet je brood wel stevig zijn.