Crunchy bananenbrood met noten
Bananenbrood met noten, havermout en dadels is een perfecte manier om je dag te beginnen. De noten geven een heerlijke crunch bij elke hap. Dit recept is makkelijk, snel, en volledig zonder toegevoegde suiker. Stop het snel in de trommel! Noten en dadels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond om in brood te verwerken - zowel erin als erop! Het ziet er extra smakelijk uit. Gebruik een mix van noten zoals walnoten, amandelen, pecannoten of hazelnoten.
Dadels voegen een natuurlijke zoetheid toe en zitten boordevol vezels, perfect voor elk moment. Bananenbrood met noten is een geweldige keuze!
Tip: wil je het bananenbrood graag glutenvrij maken? Gebruik dan glutenvrije havermout.
Ingrediënten
- 3 bananen rijp
- 50 gr dadels zonder pit
- 3 eieren
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr havermout
- 1 ½ tl bakpoeder
- 100 gr ongebrande noten
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maal de dadels fijn in een keukenmachine en prak de bananen tot een glad mengsel.
- Vermaal de havermout tot meel. Klop in een aparte kom de eieren luchtig, voeg een snufje zout toe en meng dit met de bananenpuree.
- Voeg het amandelmeel, havermoutmeel en bakmeel toe aan het beslag en roer goed door tot alles goed gemengd is.
- Roer als laatste de ongebrande noten door het beslag. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en bak het bananenbrood in 45 minuten goudbruin.
- Laat het bananenbrood met noten afkoelen op een rooster.
Zo maak je een topping van gekarameliseerde noten: rooster een handvol noten in een droge koekenpan en voeg vervolgens honing toe. Laat de noten karamelliseren en schep ze daarna over het notenbrood. Laat even afkoelen voor een heerlijke krokante topping met een knapperig laagje.
Probeer ook: bananenbrood met pindakaas en chocolade.
Meer bananenbrood
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijk, ipv havermout, heb ik Cruesli genomen, voor de dadels, “ die had ik ook niet”, heb ik bruine basterd suiker gebruikt 😋😋, hoe lang kun je die in de koelkast bewaren?
Dankjewel Rita! Het bananenbrood bewaar je het best goed afgesloten in folie. Ook kun je het bananenbrood bewaren in een luchtdicht bakje. Wil jij je bananenbrood in de koelkast bewaren dan blijft het brood nog 5 dagen goed. Je kan het ook makkelijk invriezen en per plakje eruit halen. Even toasten is ook erg lekker, dan moet je brood wel stevig zijn.