Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

Met spread van hazelnoten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 136

Knolselderijsoep met spread van hazelnoten, room en cannellini boontjes, heerlijk iets wat zoete soep die heel makkelijk te maken is. De knolselderij verdient niet de schoonheidsprijs maar smaakt geweldig lekker. Zit tjokvol vitamine C ’t is een supergezonde knol. De knolselderijsoep is romig en zeker kidsproof.

Soep van Mari Maris

Soep van knolselderij uit het boek van Mari Maris, Mari plukt de dag. Mari maakt er een tambouille van hazelnoten bij. Tambouille is een mooi frans woord voor een spread in dit geval een hazelnoten spread. Past perfect!

Voeg 100 ml crème fraîche of room toe voor een romige touch.

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 1 knolselderij in brunoise
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • kneepje anijszaad
  • 1 slanke prei
  • 1 l groentebouillon
  • 3 el cannellini boontjes
  • muskaatnoot
  • 100 gr hazelnoten
  • citroensap
  • goed (noten)brood
  • olijfolie
  • boter
Knolselderijsoep recept

Soep van knolselderij

  1. Fruit de knoflook goudbruin in een ruime pan met een beetje olie. Voeg de knolselderij, ui, het anijszaad en de prei toe. Fruit zonder te kleuren een paar minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook (hang de puntzeef met geweekte bonen erin), draai het vuur lager en laat 35 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en voeg als je romige soep wilt, nu de crème fraîche of room toe. Voeg de boontjes toe*, rasp er nootmuskaat over en maak op smaak met verse peper en zout.
  3. Maal terwijl de soep op staat de noten grof in de keukenmachine, haal er een flinke eetlepel uit en draai de rest tot pasta. Dat duurt zo’n 5 minuten*. Meng de grove stukjes noot door de pasta, maak eventueel op smaak met peper en/of zout en hoe gek ’t ook klinkt een paar druppels citroensap.
  4. Snij brood, bestrijk met boter en rooster goudbruin in een koekenpan. Laat afkoelen en bestrijk met de notentambouille. Doe de rest in een schaaltje en serveer met het brood bij de soep. Soep van knolselderij recept zó maak je het.

Maal wat extra hazelnoten grof voor ’n extra topping op de soep.

*Cannellini boontjes zijn ook te vervangen voor flageolets, groene kidney bonen.
*Wees niet ongeduldig en voeg ook geen olie toe, het is juist de bedoeling dat die uit de noten zelf komt.

Ook lekker

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Geef een reactie