Broodje carpaccio met pesto en rode ui
Klassiek lekker- Aantal:
1
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
5 min
- Klaar in:
10 min
- Kcal:
342
Een broodje carpaccio, lekker voor de lunch. Simpel en snel te maken met vers carpacciovlees pesto en geroosterde pijnboompitjes.
Ossenhaas is heerlijk mals vlees
Ossenhaas is het duurste stukje vlees van de koe. Het is een spier, het deel van de lende van de koe met een fijne structuur. Het heeft bijna geen vet of bindweefsel. En daarom het meest malse stukje vlees.
Doen: groene pesto maken doe je makkelijk zelf.
Broodje carpaccio is best een gezonde keuze, carpaccio bevat gezonde eiwitten, vitamine B en K, zink, mineralen en ijzer. Hou wel de hoeveelheid rood vlees per week in de gaten.
Broodje carpaccio met pesto en rode ui
Ingrediënten
- 1 ciabatta
- 2 tl pesto
- 30 gr carpaccio vers
- 10 gr pijnboompitten geroosterd
- 1 el rode ui ringen
- 1 hand rucola sla
- 1 el Parmezaanse kaas rasp
Instructies
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
- Snij de ciabatta doormidden en smeer beide in met pesto. Verdeel de rucola over de broodjes en leg hier de plakjes carpaccio overheen.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en verdeel deze over de carpaccio. Maak af met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Ook leuk om als hapje te maken voor tijdens ’n borrel.
Tip: neem truffelmayonaise als topping past ook perfect.
Ook lekker: broodje warm vlees met pinda’s en uitjes.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen