Broodje carpaccio met pesto en rode ui
Een broodje carpaccio, lekker voor de lunch. Simpel en snel te maken met vers carpacciovlees pesto en geroosterde pijnboompitjes. Ossenhaas is het duurste stukje vlees van de koe. Het is een spier, het deel van de lende van de koe met een fijne structuur. Het heeft bijna geen vet of bindweefsel. En daarom het meest malse stukje vlees. Broodje carpaccio is best een gezonde keuze, carpaccio bevat gezonde eiwitten, vitamine B en K, zink, mineralen en ijzer.
Doen: groene pesto maken doe je makkelijk zelf.
Ingrediënten
- 1 ciabatta
- 2 tl pesto
- 30 gr carpaccio vers
- 10 gr pijnboompitten geroosterd
- 1 el rode ui ringen
- 1 hand rucola sla
- 1 el Parmezaanse kaas rasp
Instructies
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
- Snij de ciabatta doormidden en smeer beide in met pesto. Verdeel de rucola over de broodjes en leg hier de plakjes carpaccio overheen.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en verdeel deze over de carpaccio. Maak af met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Broodje carpaccio maken doe je zo zelf, neem mee naar je werk of naar het park in een trommel. Voor de vrijdaglunch of voor een laat ontbijt. Tip: neem truffelmayonaise als topping.
Ook lekker: broodje warm vlees met pinda’s en uitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?