Broodje warm vlees

Broodje warm vlees

Een heerlijk broodje warm vlees, perfect gebakken uien en een rijke pindasaus, allemaal getopt met knapperige uitjes. Dit eenvoudige, maar verrukkelijke sandwich recept is ideaal voor zowel de lunch als een gemakkelijk diner. Het snel bereiden van een warm broodje fricandeau is hartstikke makkelijk. De smaken smelten samen in een smakelijke symfonie die je zeker zal waarderen. Probeer het eens en proef hoe lekker het is!

Ook lekker is deze saus van pinda's met kokos en citroen.

Broodje warm vlees

Broodje warm vlees

3.9 van 58 stemmen
Recept afdrukken
Maak in 15 minuten een heerlijk broodje warm vlees met gebakken ui, pindasaus en krokante uitjes. Perfect voor lunch of diner!
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 364

Ingrediënten

  • 2 broodjes naar keuze
  • 120 gr  gebraden kalfsfricandeau in plakjes
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 el ketjap
  • 4 el pindasaus
  • 4 el gebakken uitjes

Instructies

  • Pel de ui en snijd deze in dunne halve ringen. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen tot ze zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met versgemalen peper en een snuf zout.
  • Voeg de ketjap toe, roer goed door en schuif de uiringen naar de zijkant van de pan.
  • Leg de plakjes fricandeau in de pan en bak ze kort aan beide kanten goudbruin.
  • Verwarm ondertussen de pindasaus en rooster het brood.
  • Beleg het brood met het gebakken vlees, de uien, en giet de pindasaus erover. Maak af met krokante uitjes. Serveer het broodje warm vlees direct.

Heb je nog knapperige sla of pinda's; dan is dit perfect als extra topping.

Broodje warmvlees met ui eten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024