Brownie Trifle met pure chocolade
En verse room- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
Brownie trifle met pure chocolade en verse room, niets zó lekker als zelfgemaakte trifle. ’n Klassiek nagerecht met brownie, een recept om snel en eenvoudig te maken. Dit is een simpele trifle variant voor een fijne afsluiter van ’n diner.
Chocolade ganache van melk puur of witte chocolade
Welke is favoriet? Chocolade ganache van melk puur of witte chocolade. Deze trifle kan je maken van de chocolade die bij jou in de kast ligt, maak af met wat schaafsel. Dit trifle recept is zó klaar.
Brownie toetje maken zo doe je dat
- Maak eerst de ganache, hak de chocolade grof. Breng 50 ml van de slagroom op laag vuur zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit en roer de gehakte chocolade door de room en laat 10 minuten staan. Roer met een garde tot een glad mengsel en laat afkoelen, roer wel tussendoor.
- Klop ondertussen de vanillesuiker met de rest van de slagroom. Snij de brownie in kleine blokjes, krummel de pepernoten en verdeel de helft hiervan over de glazen. Verdeel de helft van de ganache en vervolgens de helft van de slagroom erover.
- Herhaal dit nog een keer en schaaf nog wat van de chocolade in krullen over de bovenste slagroomlaag. Strooi als laatste de pepernoten over de slagroom. Brownie toetje maken zó doe je dat!
Kijk hier voor een makkelijk brownie recept.