Wrap it up – Burrito vouwen doe je zo

Wrap vouwen doe je zo

Hoe vouw je een tortilla?

Wraps met mousse van avocado gevuld met bonen, zoete aardappel, rode ui, rijst en eigenlijk alles wat lekker is. Vullen, rollen en eten of stuntel je met ’t oprollen van je wrap. Lekker makkelijk om te eten en te maken maar rollen kan nog best wel eens een klusje zijn. Weet jij hoe je een wrap goed dichtvouwt, hoe vouw je een tortilla?

Hoe maak je nu een echte strakke opgerolde burrito zonder dat ’t lijkt op ’n burrito nacho bowl op je bord? De vouwtechniek moet je even weten want als je niet goed vouwt, valt hij met één hap uit elkaar. Burrito vouwen doe je zo, let op.

Wrap vouwen eerst verwarmen

Maak je tortilla even warm, even om en om in de koekenpan voordat je ‘m vult en vouwt. Met een koude wrap gaat ’t je niet lukken om deze goed op te vouwen. Een slimme tip om te verwarmen; als je de tijd hebt zou ik de koekenpan nemen, om en om in een droge pan. Staat je oven toevallig aan en warm, zo rond de 180 graden? Neem dan een stapeltje tortilla’s pak in in aluminiumfolie en verwarm in een kwartier. Magnetron kan natuurlijk ook met haast. Stapeltje tortilla’s onder een vochtige doek en elke halve minuut controleren of ze warm zijn.

Burrito vullen

Stop je tortilla nooit té vol en hou ruimte met ’t burrito vullen, zo hou je ruimte om te rollen. Vouw beide zijkanten strak naar binnen, hou de zijkanten stevig vast en rol de onderkant stevig over de vulling op naar boven. Druk beide kanten nog strak naar binnen zodat je door rolt naar een punt. Klaar is je wrap!

Lekker tussen je wrap: avocado dip en verse peterselie met yoghurt en limoen.

Burrito recept

Ben jij op zoek naar een lekker burrito recept, met zwarte bonen, rode ui, rijst en kruiden, komt ie!

Kook 100 gr rijst gaar volgens aanwijzingen van de verpakking, pel en snipper 1 rode ui en 1 teen knoflook en fruit in een klein beetje olijfolie.

Spoel 200 gr zwarte bonen goed af, laat uitlekken en voeg toe aan het ui- knoflookmengsel. Was en snij 1 tomaat in blokjes en voeg toe samen met 1 tl komijnpoeder en 1 tl gerookte paprikapoeder en 2 el sojasaus.

Verwarm 2 wraps om en om in een droge koekenpan en leg op een bord. Schep de rijst en het zwarte bonenmengsel op beide wraps. Maak eventueel af met koriander, spinazie en limoensap en vouw de burrito dicht zoals hierboven. Yeah, dit burrito recept is klaar om direct te eten..

Tortilla vouwen doe je zo

Ook lekker: Vega nachos met jackfruit en salsa.

Geschreven op: 7 februari 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 7 februari 2022Laatste update: 15 juni 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen