Calamares met limoen mayo

Calamares met limoen mayo

Gefrituurde inktvis
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 390

Calamares met limoen mayo, gefrituurde inktvis krokant gebakken met ’n frisse dip. Simpel te maken met een beslag van witte wijn, lekker joh!

Gebakken inktvisringen

Gebakken inktvisringen, ’n lekkere bite voor de weekend borrel. Varieer met kruiden in ’t beslag zoals paprikapoeder, kurkuma of saffraan. Verse kruiden als topping of door de saus doen ’t ook altijd goed.

Ingrediënten

  • 500 gr inktvisringen
  • 2 eieren
  • 200 gr bloem
  • 250 ml witte wijn
  • 1 l zonnebloemolie

Snelle citroen mayo

  • 4 el mayonaise
  • 2 el room
  • 1 el limoensap
Gefrituurde inktvis met limoen mayo

Gefrituurde inktvis

  1. Maak de mayo, klop de room lobbig en meng met de mayonaise en ’t limoensap. Breng op smaak met vers gemalen peper en zet even weg.
  2. Laat de inktvisringen uitlekken op keukenpapier, splits de eieren, klop de eiwitten stijf en klop de eidooiers los met bloem en witte wijn. Breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout. Spatel de eiwitten door het beslag.
  3. Verwarm een wok met zonnebloemolie tot 180 graden. Bestrooi de inktvis met wat bloem en wentel ze door het beslag. Frituur goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de citroen mayo. Calamari ofwel gefrituurde inktvis maken doe je zó.

Varieer met verse kruiden, sriracha saus en schaaf van parmezaan als topping, ’n perfecte voor de lunch.

Ook lekker: Simpel inktvisstoofpotje met knoflook venkel en tomaat, zó gemaakt. ’n Lekker visstoofpot recept.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...