Calamares met limoen mayo
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 390
Calamares met limoen mayo, gefrituurde inktvis krokant gebakken met 'n frisse dip. Simpel te maken met een beslag van witte wijn, lekker joh!
Gebakken inktvisringen
Gebakken inktvisringen, 'n lekkere bite voor de weekend borrel. Varieer met kruiden in 't beslag zoals paprikapoeder, kurkuma of saffraan. Verse kruiden als topping of door de saus doen 't ook altijd goed.
Gefrituurde inktvis
- Maak de mayo, klop de room lobbig en meng met de mayonaise en 't limoensap. Breng op smaak met vers gemalen peper en zet even weg.
- Laat de inktvisringen uitlekken op keukenpapier, splits de eieren, klop de eiwitten stijf en klop de eidooiers los met bloem en witte wijn. Breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout. Spatel de eiwitten door het beslag.
- Verwarm een wok met zonnebloemolie tot 180 graden. Bestrooi de inktvis met wat bloem en wentel ze door het beslag. Frituur goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de citroen mayo. Calamari ofwel gefrituurde inktvis maken doe je zó.
Varieer met verse kruiden, sriracha saus en schaaf van parmezaan als topping, 'n perfecte voor de lunch.
Ook lekker: Simpel inktvisstoofpotje met knoflook venkel en tomaat, zó gemaakt. 'n Lekker visstoofpot recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Kan je ook iets anders gebruiken als wijn?
Je kan ook het vocht achterwege laten Jacqie, de inktvis droogdeppen, omscheppen met een eetlepel limoensap. Een mix maken van bloem en maizena half half zo’n 100 gr totaal. De inktvis hier mee mengen zodat het een gelijkmatig laagje heeft en dan frituren.