Kookboekenweek en het GOUDEN kookboek

Van 1 t/m 10 november is het kookboekenweek en de bekendmaking van Het Gouden Kookboek.

Kookboekenweek

Ruim een week vieren boekhandel en bibliotheek de liefde voor mooie kookboeken en voor lekker eten. Daarnaast liggen ze vol met mooie, toffe kookboeken en uiteraard is ook de kookboekenverkiezing in volle gang.

Update:
De winnaars zijn bekend, zie hieronder!

Het Food and Friends Gouden Kookboek van 2024

Er zijn dit jaar twee prijzen te winnen, er is zowel een juryprijs als een publieksprijs. En dat betekent dat jij kunt stemmen – dat kan nog tot dinsdag 5 november a.s. 12.00 uur op je favoriete kookboek. Het Food and Friends Gouden Kookboek wordt uitgereikt op vrijdag 8 november 2024.

Het gouden kookboek

Op 8 november wordt Het Gouden Kookboek uitgereikt, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. Heb jij al gestemd op je favoriete kookboek? Doe dat hier. Stem en ontvang ook nog eens een gratis e-magazine bomvol (70+) recepten.

Ook maak je kans op een stapel deelnemende kookboeken t.w.v. €150

Voor vele kookboekenschrijvers zijn het spannende dagen. Deze zes kookboeken zijn genomineerd door de vakjury en maken kans om Het Gouden Kookboek te winnen.

# 1. An com

: recepten en verhalen uit een Vietnamese familiekeuken
De jury: ‘Recepten om van te watertanden, maar ook een schat aan veelal ontroerende persoonlijke verhalen en foto’s uit het familiealbum.’
> Naar het boek: An com

# 2. Bloem, suiker, boter

De jury: ‘Als je écht wil weten wat je doet tijdens het bakken, dan is dit boek onmisbaar.’
> Naar het boek: Bloem, suiker, boter

# 3. Hokkai

: de smaak van Japan in IJmuiden
De jury: ‘Een schitterend en indrukwekkend boek dat zich op de koffietafel even thuis voelt als op de keukentafel.’
> Naar het boek: Hokkai

# 4. Italopop

: swingend Italiaans
De jury: ‘Italiaans eten is subliem, maar in Italopop is het allemaal nog spannend ook.’
> Naar het boek: Italopop

Lees meer over Italopop.

# 5. Toscanini

: pasta
De jury: ‘Toscanini: Pasta is een boek met encyclopedische waarde als het om pasta gaat.’
> Naar het boek: Toscanini

# 6. Vega India

De jury: ‘Je kunt het in dit boek haast ruiken en horen spetteren in de pan, terwijl de levendige kleuren van de pagina’s afspatten.’
> Naar het boek: Vega India

Update:
De winnaars van de Food and Friends Gouden Kookboek vakjuryprijs en publieksprijs zijn bekend. De vakjury bekroonde het Bloem, suiker, boter Kookboek geschreven door Nicola Lamb en vertaald door Roselle de Jong (uitgegeven door Fontaine) tot het Gouden Kookboek van 2024. De publieksprijs ging naar het kookboek Karola’s Kitchen: Kleur op tafel van Karolien Olaerts, het was de duidelijke publiekslieveling.

Kookboekenweek en gouden kookboek
Genomineerd gouden kookboek

De jury

Op de avond van Het Gouden Kookboek komt de hele kookboekenwereld samen en reikt de vakjury Het Gouden Kookboek uit. De vakjury van Het Gouden Kookboek bestaat uit:
# Sharon de Miranda, (voorzitter) bekend van het programma Binnenste-Buiten
# Sacha de boer, presentatrice en fotografe
# Casper van Dijk, ervaren duizendpoot in de culinaire wereld, boekhandel Kramer in Winterswijk
# Jeroen Doucet, strategie- en conceptontwikkeling, podcast: watschaftdepodcast.com
# Bas Erkens, redacteur voor Foodies Magazine, culinaire producties voor tv en streamings-diensten
# Sander Overeinder, chef en eigenaar van restaurant As, Amsterdam
# Barbara Serulus, culinair journalist voor De Standaard Magazine en Knack Weekend

Zij kozen uit alle ingezonden boeken de 6 nominaties, wie denk jij dat er gaat winnen?

Zin gekregen om iets lekkers te maken: bieten galettes van bladerdeeg, deze harmonieuze dans van zoete rode bieten, balsamicoazijn en geitenkaas is al tijden een favoriet onder foodies.

Lees verder

Door Geschreven op: 7 november 2019Laatste update: 9 november 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly februari 25
Simpele Recepten App
De vakantiegids voor 2025 De Smaak van Italie

Recente recepten en artikelen