Chocoladeletter

  • Hoeveelheid: 2
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 2:20 h

Wie wil er nu niet een chocoladeletter krijgen met Sinterklaas? Het heeft toch altijd iets nostalgisch als je weer een letter in jouw letter ontvangt. Maak hem dit jaar zelf!

Tip: om je chocoladeletter wat op te pimpen, kun je er wat versiersels op strooien. Doe dit voordat je de letters laat uitharden!

Ingrediënten

  • 330 gr pure chocolade
  • 100 gr roomboter

Bereidingswijze

Stap1

Klop de boter luchtig en romig met de mixer. Blijf kloppen totdat de boter een witte kleur krijgt.

Stap2

Smelt de chocolade (in de magnetron of au bain marie). Laat deze vervolgens afkoelen tot 30 graden. Als je geen thermometer hebt, wacht dan tot de chocolade lauw aanvoelt.

Stap3

Meng de chocolade en geklopte boter door elkaar. Doe het vervolgens in een spuitzak met het spuitmondje erop.

Stap4

Pak vervolgens een vel bakpapier en maak daar de letters of figuren die je wilt.

Stap5

Laat de chocoladeletters nu minimaal 2 uur uitharden in een niet al te warme ruimte.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab