Cointreau cranberry cocktail
Feestelijke cocktail van Cointreau met cranberry, heerlijk fris met zeste van citroen. Zeste is een dunne schil van citrusvruchten, in dit geval citroen. Schil de citroen zo dun mogelijk met een zesteur mocht je deze in huis hebben. Maak zelf dit frisse feestelijke aperitief.
Cointreau kerstcocktail
Maak 'm met kerst! Met een Cointreau kerstcocktail maak je de blitz en zet je gelijk feest op tafel. Of bewaar dit cocktailrecept voor oudejaarsavond. Met sinaasappellikeur, cranberrysap en citroen. Maak eventueel af met een kersttakje.
Ook lekker: Bellini cocktail met prosecco, peer en rozemarijn.
Lekker voor kerst | Amuse Truffels van romige kaas en pistache.
Ingrediënten
- 160 ml cranberrysap
- 40 ml Cointreau
- 1 bio citroen 't sap en zeste
- ijsklontjes optioneel
Instructies
- Snij met een zesteur (een speciaal mesje) eenvoudig stukjes schil van de citroen.
- Neem een cocktailglas en schenk de Cointreau in. Vul het glas aan met de cranberrysap.
- Knijp wat citroensap uit boven het glas, voeg eventueel ijs toe en roer.
Drink lekker bij een hapje van: venkel en tomaat salade en geroosterde hazelnoten. Of ga voor zoet en eet een oliebol bij deze Cointreau cocktail.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?