Coulis van rood fruit

Dessert dip
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Saus van fruit, heerlijk bij verschillende desserts, van trifle tot pure chocolade mousse. Jouw nagerecht, het hoogtepunt van de avond!

Coulis, wat?

Klinkt heel chique, maar eigenlijk is het niet meer dan gepureerd fruit. Echter is deze coulis van rood fruit wel erg lekker om door de yoghurt te roeren of te serveren als saus bij een dessert. Gebruik het liefst vers fruit, al hoewel fruit uit de vriezer ook prima kan.

Ingrediënten

  • 250 gr rood fruit
  • 40 gr fijne suiker
  • ½ tl limoensap
  • 2 el water

Bereidingswijze

  1. 1Doe het rood fruit, de suiker en het water in een kleine pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 4 minuten koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en duw de fruitpuree door een bolzeef. Vang de coulis op in een kommetje en laat een half uur afkoelen.
Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...