Coulis van rood fruit
Coulis van rood fruit: een fruitige saus. Deze heerlijke coulis van rood fruit is perfect voor diverse desserts, van trifle tot pure chocolademousse. Het zal je nagerecht zeker naar een hoger niveau tillen. Wat is een coulis? Het klinkt misschien chique, maar een coulis is simpel gepureerd fruit. Deze rode fruitcoulis is ideaal om door yoghurt te roeren of als saus bij een dessert te serveren. Gebruik bij voorkeur vers fruit, hoewel fruit uit de vriezer ook prima werkt.
Tip: coulis bij tiramisu met rood fruit en een zoete dessertwijn. Voor meer zoete recepten, kijk hier.
Ingrediënten
- 250 gr rood fruit
- 40 gr fijne suiker
- ½ tl limoensap
- 2 el water
Instructies
- Doe het rode fruit, de suiker en het water in een kleine pan. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het 4 minuten koken op middelhoog vuur, terwijl je regelmatig roert.
- Haal de pan van het vuur en duw de fruitpuree door een fijne zeef.
- Vang de coulis op in een kommetje en laat het een half uur afkoelen.
Eet de rode vruchtencoulis met vanilleroom of ijs. Coulis maken voor op een opgerolde pannenkoek. Anders lekkers, probeer eens rabarberdessert met sinaasappel en ijs of maak gemarineerd rood fruit voor een zomers fris toetje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Lekker simpel en heel erg lekker. Jammer dat ik verkeerd klikte op de sterren! Sorry.
Heel gemakkelijk en zeer lekker.
Dank!
Oh zo lekker..
Was super lekker, en snel klaar. ❤️
Thx Sylvia!