Coulis van rood fruit
Dessert dip- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
30 min
- Klaar in:
40 min
- Kcal:
72
Coulis van rood fruit. Recept voor saus van fruit. Heerlijk bij verschillende desserts, van trifle tot pure chocolade mousse. Jouw nagerecht zal het hoogtepunt van de avond zijn.
Coulis, wat?
Klinkt heel chique, maar eigenlijk is het niet meer dan gepureerd fruit. Echter is deze coulis van rood fruit wel erg lekker om door de yoghurt te roeren of te serveren als saus bij een dessert. Gebruik het liefst vers fruit, al hoewel fruit uit de vriezer ook prima kan.
Lekker: tiramisu met rood fruit en zoete dessert wijn. Meer: zoete recepten om te maken.
Coulis maken
Ingrediënten
- 250 gr rood fruit
- 40 gr fijne suiker
- ½ tl limoensap
- 2 el water
Instructies
- Doe het rood fruit, de suiker en het water in een kleine pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 4 minuten koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- Neem de pan van het vuur en duw de fruitpuree door een bolzeef. Vang de coulis op in een kommetje en laat een half uur afkoelen.
Eet de rode vruchten coulis met vanille room of ijs.
Tip: Op een opgerolde pannenkoek past ook perfect.
Ook lekker: rabarber dessert met sinaasappel en ijs. Of maak eens gemarineerd rood fruit zomers fris.
Was super lekker, en snel klaar. ❤️
Thx Sylvia!
Oh zo lekker..
Heel gemakkelijk en zeer lekker.
Dank!
Lekker simpel en heel erg lekker. Jammer dat ik verkeerd klikte op de sterren! Sorry.