Coulis van rood fruit

Coulis van rood fruit

Dessert dip
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 30 min
  • Klaar in: Klaar in 40 min
  • Kcal: Calorieën 72

Coulis van rood fruit. Recept voor saus van fruit. Heerlijk bij verschillende desserts, van trifle tot pure chocolade mousse. Jouw nagerecht zal het hoogtepunt van de avond zijn.

Coulis, wat?

Klinkt heel chique, maar eigenlijk is het niet meer dan gepureerd fruit. Echter is deze coulis van rood fruit wel erg lekker om door de yoghurt te roeren of te serveren als saus bij een dessert. Gebruik het liefst vers fruit, al hoewel fruit uit de vriezer ook prima kan.

Lekker: tiramisu met rood fruit en zoete dessert wijn. Meer: zoete recepten om te maken.

Coulis van rood fruit

Coulis maken

3.8 van 31 stemmen
Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Porties 4 personen
calorieën 72

Ingrediënten

  • 250 gr rood fruit
  • 40 gr fijne suiker
  • ½ tl limoensap
  • 2 el water

Instructies

  • Doe het rood fruit, de suiker en het water in een kleine pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 4 minuten koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  • Neem de pan van het vuur en duw de fruitpuree door een bolzeef. Vang de coulis op in een kommetje en laat een half uur afkoelen.

Eet de rode vruchten coulis met vanille room of ijs.
Tip: Op een opgerolde pannenkoek past ook perfect.

Ook lekker: rabarber dessert met sinaasappel en ijs. Of maak eens gemarineerd rood fruit zomers fris.

Tiramisu rood fruit recept

Dit recept valt onder

Nagerecht
Zoet