Marokkaanse recepten
De Marokkaanse keuken, ’n multiculturele keuken met veel kruiden zoals o.a. komijn, paprikapoeder en kurkuma. Marokkaanse recepten en gerechten van generaties oud. Maak couscous met nectarine, gepofte aubergine of Marokkaanse zoete aardappelsalade. Welke is favoriet?
In Marokko wordt veel met de tajine gekookt, een aardewerken stoofpot. Het werkt als een soort van braadpan. De condens komt op de deksel en zo weer terug in de schaal. De tajine kun je voor vele originele Marokkaanse recepten gebruiken. Denk aan couscous, het meest bekende recept uit Marokko. Gemaakt van grof gemalen gries van tarwe. Heerlijk met veel verse kruiden.
Snelle variant van groene shakshuka met gebakken eieren, yoghurt en spinazie. Smaakvol en gezond!
Vegan kip met rode biet, spinazie, koriander en rode ui met saus van vegan mayo, harissa en komijn.
Hummus met limoen knoflook en tahin recept, ’n smeersel voor toast of dip met avocado.
Couscous met gewokte spruiten met (vega) gehakt snel en simpel couscous recept.
Couscous salade met fruit feta en basilicum, 'n gezonde lichte salade.
Met basilicum en amandelen, aubergine uit de oven met romige burrata.
Honing en sinaasappel, als bijgerecht of salade, maak het lekker zelf.
Dip met bietjes, tahin en olijfolie. Lekker op brood met tortilla of rauwkost.
Een hoofdgerecht van couscous met Italiaanse groente, een prima idee.
Couscous met kerrie bloemkool, rode ui, gerookte kip en frisse yoghurtdip.
Aubergine met bite! Smaakt heerlijk, vegetarisch en simpel te maken.
Tajine met kip, artisjok, olijf en peterselie in saus van limoen, tomaat en kaneel, ’n aanrader.
’n Vega paprika gerecht met couscous uit de oven met ’n saus van yoghurt en verse kruiden.
Marokkaans hapje met paprika en witte kaas. Krokant met koriander en citroen.
Salade van couscous met munt en peterselie, fris, licht en simpel te maken.