Marokkaanse recepten

De Marokkaanse keuken, een multiculturele keuken met veel kruiden zoals o.a. komijn, paprikapoeder en kurkuma. Recepten van generaties oud. Vaak veel eten en lekker uit de hand! Er wordt niets weggegooid, restjes worden gewoon in de volgende maaltijd gebruikt! Bijzonder lekker!

Koken met tajine!

In Marokko wordt veel met de tajine gekookt, een aardewerken stoofpot. Het werkt als een soort van braadpan. De condens komt op de deksel en zo weer terug in de schaal. De tajine kun je voor vele Marokkaanse recepten gebruiken. Denk aan Couscous, het meest bekende recept uit Marokko. Gemaakt van grof gemalen gries van tarwe. Heerlijk met veel verse kruiden.

Erwtenhummus

Groene dip van kikkererwten, citroen en olijfolie. Borreltijd!

Rode bieten hummus

Dip met bietjes, tahin en olijfolie. Lekker op brood met tortilla of rauwkost.

Chapati

Flinterdun brood afkomstig uit India gemaakt van tarwemeel.