Marokkaanse recepten en gerechten
De Marokkaanse keuken, ’n multiculturele keuken met veel kruiden zoals o.a. komijn, paprikapoeder en kurkuma. Marokkaanse recepten en gerechten van generaties oud. Maak couscous met nectarine, gepofte aubergine of Marokkaanse zoete aardappelsalade. Welke is favoriet?
Originele Marokkaanse gerechten
In Marokko wordt veel met de tajine gekookt, een aardewerken stoofpot.
Het werkt als een soort van braadpan. De condens komt op de deksel en zo weer terug in de schaal. De tajine kun je voor vele originele Marokkaanse recepten gebruiken. Denk aan couscous, het meest bekende recept uit Marokko. Gemaakt van grof gemalen gries van tarwe. Heerlijk met veel verse kruiden.
Marokkaans gekruide kipstukjes
Vegan kip met rode biet, spinazie, koriander en rode ui met saus van vegan mayo, harissa en komijn.
Avocado hummus met limoen
Hummus met limoen knoflook en tahin recept, ’n smeersel voor toast of dip met avocado.
Couscous met spruiten uit de wok
Couscous met gewokte spruiten met (vega) gehakt snel en simpel couscous recept.
Couscous met nectarine en amandelen
Couscous salade met fruit feta en basilicum, 'n gezonde lichte salade.
Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat
Met basilicum en amandelen, aubergine uit de oven met romige burrata.
Makkelijke couscous salade voor bij de BBQ
Couscous hét barbecue bijgerecht, vegetarisch en lekker!
Marokkaanse zoete aardappelsalade
Geroosterd uit de oven met verse kruiden en citroen uit Marokko.
Pompoen couscous en kikkererwten
Honing en sinaasappel, als bijgerecht of salade, maak het lekker zelf.
Erwtenhummus recept met citroen
Groene dip van kikkererwten, citroen, olijfolie en erwten.
Rode bieten hummus maken
Dip met bietjes, tahin en olijfolie. Lekker op brood met tortilla of rauwkost.
Zelf hummus maken
Dip van kikkererwten, tahin en olijfolie. Onmisbaar bij de borrel.
Couscous met frisse yoghurtsaus
Couscous met kerrie bloemkool, rode ui, gerookte kip en frisse yoghurtdip.
Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel
Aubergine met bite! Smaakt heerlijk, vegetarisch en simpel te maken.
Tajine met kip en artisjokharten
Tajine met kip, artisjok, olijf en peterselie in saus van limoen, tomaat en kaneel, ’n aanrader.
Gevulde paprika met couscous
’n Vega paprika gerecht met couscous uit de oven met ’n saus van yoghurt en verse kruiden.
Marokkaanse couscoussalade
Couscous met munt, koriander en feta een vereiste voor de salade versie.
Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees
Favoriet! Gekruid recept uit de Marokkaanse keuken.
Couscoussalade met tuinbonen
Groene salade van couscous, snel en lekker vegetarisch.
Driehoekjes met paprika en witte kaas
Marokkaans hapje met paprika en witte kaas. Krokant met koriander en citroen.
Marokkaanse kip tajine
Tajine met couscous, tomaat en ras el hanout.
Couscous salade met munt en peterselie
Salade van couscous met munt en peterselie, fris, licht en simpel te maken.