Marokkaanse recepten
De Marokkaanse keuken, ’n multiculturele keuken met veel kruiden zoals o.a. komijn, paprikapoeder en kurkuma. Marokkaanse recepten en gerechten van generaties oud. Maak couscous met nectarine, gepofte aubergine of Marokkaanse zoete aardappelsalade. Welke is favoriet?
In Marokko wordt veel met de tajine gekookt, een aardewerken stoofpot. Het werkt als een soort van braadpan. De condens komt op de deksel en zo weer terug in de schaal. De tajine kun je voor vele originele Marokkaanse recepten gebruiken. Denk aan couscous, het meest bekende recept uit Marokko. Gemaakt van grof gemalen gries van tarwe. Heerlijk met veel verse kruiden.
Makkelijke tomaten aubergine stoofpot met kikkererwten en een frisse touch van paprika. Een verwarmend gerecht dat ideaal is na een lange school- of werkdag.
Snelle variant van groene shakshuka met gebakken eieren, yoghurt en spinazie. Smaakvol en gezond!
Vegan kip met rode biet, spinazie, koriander en rode ui met saus van vegan mayo, harissa en komijn.
Lekker als lunch, vooral met toppings zoals zongedroogde tomaat, tijm en uitjes.
Couscous met gewokte spruiten met (vega) gehakt snel en simpel couscous recept.
Couscous salade met nectarine (of perzik), feta en basilicum; een gezonde lichte salade.
Honing en sinaasappel, als bijgerecht of salade, maak het lekker zelf.
Dip met bietjes, tahin en olijfolie. Lekker op brood met tortilla of rauwkost.
Serveer met platbrood, knoflookyoghurt, olijfolie en citroen voor een frisse touch!
Aubergine met bite – heerlijk van smaak, vegetarisch en eenvoudig te bereiden.
Tajine met kip, artisjok, olijf en peterselie in saus van limoen, tomaat en kaneel, ’n aanrader.
’n Vega paprika gerecht met couscous uit de oven met ’n saus van yoghurt en verse kruiden.
Couscous met munt, koriander en feta is een must voor de saladeversie!
Marokkaans hapje met paprika en witte kaas. Krokant met koriander en citroen.