Couscous recepten

Couscous recepten en gerechten, ’n couscoussalade met tuinbonen of met gehakt, ’t is heel eenvoudig te maken met kokend water, olie en wat zout. Maak je ’n Couscous met spruiten uit de wok of ’n Couscous met nectarine en amandelen recept?

Couscouspan

Als je een couscous recept op traditionele wijze wilt maken heb je een couscouspan nodig, een couscoussière. Een couscouspan bestaat uit twee delen en hierin wordt de couscous gestoomd. Ook de groenten die vaak door het couscous gerecht gaan, kunnen in deze pan gestoomd worden. Het kost wat meer tijd om couscous op deze manier te maken, maar het smaakt echt goed. De couscous van de supermarkt is voorgekookt en hoeft maar kort geweld worden. Lekker makkelijk. Couscous recepten van oorsprong uit Noord-Afrika worden in Marokko vaak op vrijdag gemaakt, dit is een heilige dag in de islam.

Couscous ingrediënten

Er kunnen verschillende ingrediënten in een couscous gerecht. Denk hierbij aan: verschillende soorten groente, vis of vlees, kaas, rozijnen, kruiden enzovoorts. Couscous gaat ook goed samen met vegetarische gerechten, denk aan falafel met een heerlijke dot knoflook yoghurt saus.