Couscous recepten
Couscous wordt veel in Noord-Afrika gegeten, maar is in de rest van de wereld ook heel populair. Couscous wordt gemaakt van gemalen gries van durumtarwe, waar ook pasta van wordt gemaakt. Couscous is een heel oud gerecht. Men vermoedt dat het al in de 11e eeuw door Afrikanen gegeten werd. In de westelijke landen is couscous pas in de jaren 90 populair geworden.
Couscous bereiden
Couscous is heel eenvoudig te bereiden met kokend water, olie en wat zout. Als je het op traditionele wijze wilt maken heb je een couscouspan nodig. Een couscouspan bestaat uit twee delen en hierin wordt de couscous gestoomd. Ook de groenten die vaak door het couscous gerecht gaan, kunnen in deze pan gestoomd worden. Het kost wat meer tijd om couscous op deze manier te maken, maar het smaakt wel veel beter.
Couscous ingrediënten
Er kunnen verschillende ingrediënten in een couscousgerecht. Denk hierbij aan: verschillende soorten groente, vis of vlees, kaas, rozijnen, kruiden enzovoorts. Couscous gaat ook goed samen met een vegetarisch gerecht.
Couscous met gehakt en italiaanse groente
Een lekker gerecht met couscous dat kan met zoveel variatie! Couscous is naast gezond ook ...
Lees meerCouscous met frisse yoghurtsaus
Eet jij regelmatig couscous? Couscous is erg gezond en kan met een goed recept heel ...
Lees meerTajine met kip en artisjokharten
Zin in een heerlijke, uitgebreide maaltijd? Dan moet je dit recept voor tajine met kip ...
Lees meerMarokkaanse couscoussalade
Dit recept is gezond én erg lekker. Deze Marokkaanse couscoussalade met cherrytomaatjes, feta, olijven, gedroogde ...
Lees meerCouscoussalade met tuinbonen
Deze couscoussalade is een ideale lunch of hoofdgerecht wanneer je op de calorieën let en ...
Lees meerMarokkaanse kip tajine
Maak nu eenvoudig deze heerlijke en kruidige kip tajine met dit recept. Het zit vol ...
Lees meerCouscous salade
Deze couscous salade moet minstens 1 uur in de koelkast hebben gestaan voordat het gerecht ...
Lees meer