Couscous recepten en gerechten

Couscous recepten en gerechten, oorspronkelijk uit Noord-Afrika worden in Marokko vaak op vrijdag gemaakt, dit is een heilige dag in de islam. Couscous is heel eenvoudig te bereiden met kokend water, olie en wat zout. Als je een couscous recept op traditionele wijze wilt maken heb je een couscouspan nodig, een couscoussière. Een couscouspan bestaat uit twee delen en hierin wordt de couscous gestoomd. Ook de groenten die vaak door het couscous gerecht gaan, kunnen in deze pan gestoomd worden. Het kost wat meer tijd om couscous op deze manier te maken, maar het smaakt echt goed. De couscous van de supermarkt is voorgekookt en hoeft maar kort geweld worden. Lekker makkelijk!

Couscous ingrediënten

Er kunnen verschillende ingrediënten in een couscous gerecht. Denk hierbij aan: verschillende soorten groente, vis of vlees, kaas, rozijnen, kruiden enzovoorts. Couscous gaat ook goed samen met vegetarische gerechten, denk aan falafel met een heerlijke dot knoflook yoghurt saus.