Crostini met broccoli, ricotta en hot honey
Crostini met broccoli is een absolute knaller op feestjes! We grillende broccoli, en dat zorgt voor een rokerige twist, wat perfect samengaat met de romige ricotta. En dan hebben we het nog niet eens over die heerlijke zelfgemaakte hot honey! Helemaal swicy, zoet en pittig!
Dit veelzijdige hapje kan schitteren bij diverse gelegenheden. Van feestdagen tot verjaardagen, als smaakvol voorgerecht bij een diner, of zelfs tijdens een gezellige brunch. En laten we de borrel niet vergeten! Met deze crostini met broccoli breng je een feestelijke sfeer en verwen je al je gasten met een smaaksensatie.
Ook lekker: crostini met burrata, ansjovis en gefrituurde salie
Ingrediënten
- 1 stokbrood in plakjes
- 2 el olijfolie
- 1 broccoli in plakjes
- 2 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- zout en peper
- 250 gr ricotta
- zout
- 4 el honing
- 2 tl chilivlokken
- 1 tl chilipoeder
- 1 sinaasappel rasp
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden en verwarm een grillpan op het middelhoog vuur.
- Druppel de olijfolie over het stokbrood en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de crostini 10 minuten in de oven, of tot goudbruin en krokant.
- Voeg, terwijl de crostini in de oven roostert, de broccoli plakjes toe aan een kom met olijfolie, knoflookpoeder en met zout en peper. Grill de broccoli op de hete grill tot ze knapperig en licht geschroeid zijn, ongeveer 4 minuten per kant. Haal de gegrilde broccoli van de grill en zet opzij.
- Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met zeezout en zet opzij terwijl je verder gaat met de rest van de crostini.
- Zet een steelpannetje op het vuur en tot deze vloeibaar is. Roer de rode pepervlokken en de chilipoeder door de honing om de hot honey te maken. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen.
- Schep een lepel gezouten ricotta op de crostini. Leg vervolgens een paar plakjes gegrilde broccoli boven op de ricotta. Druppel daarna de hot honey over de crostini en maak af met sinaasappelrasp.
Serveer met glas koude witte wijn.
Tip: kies voor gerookt zout, om de rokerige smaak va de crostini met broccoli te versterken. Onze favoriet? Dat is die van Maldon!
Ook lekker: crostini met tomaat.
Dit hapje kun je goed van te voren maken, superhandig voor feestjes!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?