Knapperige croutons uit de oven
Zelfgemaakte croutons maken in de oven is lekker krokant en super eenvoudig, het liefst met oud brood. Simpel en snel met boter en knoflook. Croutons maken uit de pan kan ook. Varieer met kruiden zoals verse tijm en rozemarijn, gerist en gehakt, en wat grof zeezout. In de pan bakken kan ook met olijfolie. Rol de blokjes brood door de olie en bak in een paar minuten bruin en krokant.
Liever croutons uit de airfryer? Snijd het brood in kleine blokjes van zo'n 2 cm. Besprenkel met olijfolie en schud even om (met kruiden naar smaak) zodat alle blokjes met een laagje olijfolie bedekt zijn. Bak de croutons op 180 graden in 2-5 minuten goudbruin en knapperig. Zelfgemaakte croutons maken in de oven is lekker krokant en super eenvoudig.
Lekker: kaas pesto dip maken voor op toast.
Ingrediënten
- 100 gr brood
- 15 gr roomboter
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd het brood in blokjes. Smelt de boter en pers de knoflook uit.
- Meng de gesmolten boter en de knoflook in een kom. Hussel de blokjes brood door het boter-knoflookmengsel totdat ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Verspreid de blokjes op een bakplaat in een enkele laag. Bak de croutons in de oven gedurende ongeveer 10 minuten, of totdat de croutons krokant en goudbruin zijn.
Deze croutons uit de oven passen perfect op een caesar salade.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?