Croutons maken in de oven
Lekker krokant- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 90
Zelfgemaakte croutons maken in de oven, lekker krokant en super eenvoudig ’t liefst met oud brood simpel en snel met boter en knoflook.
Croutons maken uit de pan
Croutons maken uit de pan kan ook, varieer met kruiden, probeer eens wat verse tijm en rozemarijn, gerist en gehakt en wat grof zeezout. In de pan bakken kan ook met olijfolie. Rol de blokjes brood door de olie en bak in een paar minuten bruin en krokant.
Dit doe je dus met je leftover brood.
Croutons uit de airfryer
Snij het brood in kleine blokjes van zo’n 2 cm. Besprenkel met olijfolie en schud even om (met kruiden naar smaak) zodat alle blokjes met een laagje olijfolie bedekt zijn. Bak de croutons op 180 graden in 2-5 minuten goudbruin en knapperig.
Croutons maken
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij het brood in blokjes, smelt de boter en pers de knoflook. Meng samen.
- Hussel de blokjes brood samen met het boter knoflook mengsel met je handen. Bak de croutons op een bakplaat in 10 minuten krokant en goudbruin. Croutons maken doe je zó.
Croutons maken in de oven passen perfect op ’n Caesar salade.