Egg fried rice: supersnelle gebakken rijst met ei

Egg fried rice: supersnelle gebakken rijst met ei

Egg fried rice is het ultieme gerecht als je snel wil genieten van een kommetje comfort food. Perfect om je kliekjes rijst op te maken, als snelle lunch of lichte avondmaaltijd, maar ook als bijgerecht tijdens een Aziatisch diner. Deze gebakken rijst pas namelijk perfect op de rijsttafel! Veel heb je er niet voor nodig, alleen overgebleven rijst, eieren en bosui. Om de egg fried rice op smaak te brengen voegen we Japanse sojasaus toe en een snuf ve-tsin, maar je kunt ook zout gebruiken.

Omdat we gebruik maken van overgebleven rijst, zet de egg fried rice binnen 10 minuten op tafel. Da's pas echt fantastisch.

Ook lekker: rijst met zwarte boontjes, champignons en witte kool.

 

Egg fried rice

Egg fried rice

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Rijst over? Maak dan eens deze egg fried rice! Dat is heerlijke gebakken rijst die je binnen 10 minuten op tafel zet!
Gang Bijgerecht, diner, lunch
Keuken Aziatisch, Chinees
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 480

Ingrediënten

  • 3 el wokolie
  • 2 kommetjes rijst gekookt
  • 2 bosuien in ringen
  • 4 eieren geklutst
  • 1 tl ve-tsin of zout
  • 2 el sojasaus
  • gebakken uitjes om te serveren
  • chili-olie om te serveren

Instructies

  • Verwarm een eetlepel olie in een wok of koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de geklutste eieren toe aan de hete olie. Roerbak de eieren tot ze bijna gaar zijn. Doe vervolgens het witte gedeelte van de bosui in de pan en bak 1 minuut mee.
  • Pak de overige eetlepels olie erbij en voeg samen met de rijst de rijst toe aan de pan. Roer grondig door elkaar, zodat iedere korrel rijst is bedekt met olie. Zorg er ook voor dat alle rijstkorrels goed loskomen, zo kun je beter de egg fried rice bakken.
  • Giet de sojasaus langs de rand van de pan bij de rijst en meng de ingrediënten, zodat elke rijstkorrel een lichtbruine kleur krijgt. Verlaag indien nodig het vuur om te voorkomen dat de egg fried rice verbrandt.
  • Haal de pan van het vuur. Verdeel de rijst over twee kommen en druk het stevig aan met een lepel. Plaats vervolgens een bord op de kom en draai het geheel om, zodat je een mooi gevormde hoop rijst krijgt.
  • Bestrooi de egg fried rice met het overgebleven groene deel van de bosui en serveer het met chili-olie en gebakken uitjes, of als bijgerecht tijdens een Aziatisch diner.

Tip: gebruik een rijst met een droge korrels, als basmati. Hierdoor krijg je geen kleverige rijst!.

Ook lekker: gebakken rijst met peultjes.

Serveer met: paksoi met knoflook en gember.

egg fried rice

Maak ook eens: Chinese tomatensoep met kip en bosui.

egg fried rice

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter