Gnocchi met paprika-tomatensaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Gnocchi wordt vaak als een ietwat smaakloos ingrediënt gezien. Maar met dit recept laten we zien dat gnocchi helemaal niet smaakloos hoeft te zijn! Als je gek bent op tomatensas en paprika’s moet je dit gerecht al helemaal eens proberen. De smaken passen zo goed bij elkaar dat dit gerecht er zeker een wordt die je vaker zult maken.

IMG_0370

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • 300 gram kip
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 450 gram gnocchi
  • 70 gram zongedrogde tomatentapenade
  • 2 paprika's

Bereidingswijze

Stap1

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gnocchi in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap2

Snij ondetussen de knoflook, kip en paprika fijn. Verhit een hapjespan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de knoflook en paprika toe en pak 4 minuten tot alles gaar is. Voeg de oregano en tomatenblokjes toe en verhit het geheel op midelhoog vuur.

Stap3

Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de tapenade door de gnocchi en serveer de gnocchi met de paprika-tomatensaus.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

70

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab