Gnocchi met paprika-tomatensaus

Typisch Italiaanse balletjes
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Gnocchi wordt vaak als een iets wat smaakloos ingrediënt gezien. Maar met dit recept laten we zien dat gnocchi helemaal niet smaakloos hoeft te zijn! Als je gek bent op tomatensaus en paprika’s moet je dit gerecht al helemaal eens proberen. De smaken passen zo goed bij elkaar dat dit gerecht er zeker een wordt die je vaker zult maken.

Gnocchi, balletjes van aardappel

Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort, balletjes gemaakt van aardappel. Gnocchi betekent “klont”. De Nederlandse variant is knoedel.

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 300 gr kip
  • 1 teen knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 450 gr gnocchi
  • 2 paprika’s
  • 70 gr zongedroogde tomatentappenade

Bereidingswijze gnocchi met paprika-tomatensaus

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gnocchi in ongeveer 10 minuten gaar.
  2. Snij ondertussen de knoflook, kip en paprika fijn. Verhit een hapjespan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de knoflook en paprika toe en bak kort tot alles gaar is. Voeg de oregano en tomatenblokjes toe en verhit het geheel op middelhoog vuur.
  3. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de tapenade door de gnocchi en serveer de gnocchi met de paprika-tomatensaus.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Ook verrassende gnocchi recepten

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Romige tuinbonen met krokant spek, rucola en parmezaanse kaas.

Gnocchi met champignonsaus

Gnocchi met champignonsaus

Favoriet aardappelgerecht, vegetarisch, simpel en heerlijk snel.

Gnocchi met rucola en citroen

Gnocchi met rucola en citroen

Zachte pasta gemaakt van aardappel met citroen botersaus en amandelen.