Gebakken gnocchi met paprika tomatensaus
Deze heerlijke gnocchi met paprika tomatensaus, kip en knoflook is een typisch Italiaans gerecht dat snel en eenvoudig te bereiden is. De smaken van de kip, paprika, en oregano combineren perfect met de zachte gnocchi, waardoor dit het ideale doordeweekse hoofdgerecht is. Voor een vegetarische variant gebakken gnocchi met kip in paprika-tomatensaus vervang de kip door vegetarische kipstukjes.
Dit gnocchi-recept combineert aardappelgnocchi, gebakken in olijfolie, met sappige kip, paprika en een vleugje oregano. Een eenvoudig maar smaakvol Italiaans gerecht dat binnen no-time op tafel staat.
Ingrediënten
- 4 el olijfolie extra vergine
- 1 el oregano
- 300 gr kipfilet in stukjes
- 1 teentje knoflook
- 400 gr tomatenblokjes
- 450 gr gnocchi
- 2 paprika's
- 70 gr zongedroogde tomatentappenade
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gnocchi in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de knoflook, kip en paprika klein.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de kip rondom bruin. Voeg de knoflook en paprika toe aan de kip en bak kort mee tot alles gaar is.
- Voeg de oregano en tomatenblokjes toe aan de pan en laat het geheel op middelhoog vuur sudderen.
- Breng de saus op smaak met peper en zout. Roer de tapenade erdoor.
- Schep de gebakken gnocchi met kip op een bord en verdeel de paprika-tomatensaus erover.
Ook lekker: gnocchi met pesto zelfgemaakt, rucola en tomaat. Een snel recept met een topping van verse basilicum.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?