Groenten ovenschotel
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 60 min
- Kcal: 353
Groenten ovenschotel, een kleurrijk en vegetarisch gerecht van courgette tomaat en aubergine. Zowel als hoofdgerecht of bijgerecht. Perfect voor een zomeravond, het is een mediterrane groenten ovenschotel recept.
Deze geroosterde groente ovenschotel is lekker veelzijdig. Met couscous, met een salade of als gezonde borrelhap met dip uit de oven.
Ingrediënten
- 1 1/2 courgette
- 8 tomaten
- 2 aubergines
- 2 rode uien
- 8 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 15 gr verse takjes rozemarijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de groenten in ronde plakken en de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.
- Maak van de olijfolie en de geperste knoflook in een staafmixer knoflookolie. Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.
- Verhit een koekenpan en doe daar 1 eetlepel van de knoflookolie in. Bak de plakken aubergine in delen in de koekenpan in ongeveer 5 minuten en keer ze halverwege.
- Doe de plakjes courgette in een kom en meng de rest van de knoflookolie erdoorheen. Zet om en om de plakjes aubergine, rode ui, courgette en tomaat in de ovenschaal rechtop, zodat je van bovenaf mooi alle groenten ziet.
- Knip de rozemarijn in stukken en stop ze in de ovenschaal tussen de groenten. Hou een paar stukjes rozemarijn apart.
- Zet de ovenschaal met groenten ongeveer 40 minuten in de oven en verdeel de overige rozemarijn over de groenten bij het serveren.
Ook lekker: Ratatouille recept met courgette aubergine paprika en tomaat, 'n Franse stoof.
Meer: Groente recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?