Groenten ovenschotel

Kleurrijk en vegetarisch
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 1 uur
Naar het recept

Een kleurrijk en vegetarisch gerecht is deze groenten ovenschotel. Zowel als hoofdgerecht of bijgerecht. Ideaal voor tijdens feestdagen maar ook tijdens een zwoele zomeravond kan deze me­di­ter­ra­ne groen­ten oven­scho­tel ook prima!

Groenten ovenschotel, lekker veelzijdig

Deze geroosterde groente uit de oven zijn lekker veelzijdig. Heerlijk als bijgerecht, als hoofdgerecht met couscous, combineer met een salade of als gezonde borrelhap met dip.

Ingrediënten

  • 1 1/2 courgette
  • 8 tomaten
  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 8 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gr verse takjes rozemarijn

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de groenten in ronde plakken en de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.
  2. 2Maak van de olijfolie en de geperste knoflook in een staafmixer knoflookolie. Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.
  3. 3Verhit een koekenpan en doe daar 1 eetlepel van de knoflookolie in. Bak de plakken aubergine in delen in de koekenpan in ongeveer 5 minuten en keer ze halverwege.
  4. 4Doe de plakjes courgette in een kom en meng de rest van de knoflookolie erdoorheen. Zet om en om de plakjes aubergine, rode ui, courgette en tomaat in de ovenschaal rechtop, zodat je van bovenaf mooi alle groenten ziet.
  5. 5Knip de rozemarijn in stukken en stop ze in de ovenschaal tussen de groenten. Hou een paar stukjes rozemarijn apart.
  6. 6Zet de ovenschaal met groenten ongeveer 40 minuten in de oven en verdeel de overige rozemarijn over de groenten bij het serveren.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...