Groenten ovenschotel

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 40m
  • Klaar in: 60m

Maak deze groenten ovenschotel als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht. Ideaal voor tijdens de feestdagen.

Ingrediënten

  • 1 1/2 courgette
  • 8 tomaten
  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram verse takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de groenten in ronde plakken en de uien in ringen. Vet de ovenschaal in.

Stap2

Maak van de olijfolie en de geperste knoflook in een staafmixer knoflookolie. Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.

Stap3

Verhit een koekenpan en doe daar 1 eetlepel van de knoflookolie in. Bak de plakken aubergine in delen in de koekenpan in ongeveer 5 minuten en keer ze halverwege.

Stap4

Doe de plakjes courgette in een kom en meng de rest van de knoflookolie erdoorheen. Zet om en om de plakjes aubergine, rode ui, courgette en tomaat in de ovenschaal rechtop, zodat je van bovenaf mooi alle groenten ziet.

Stap5

Knip de rozemarijn in stukken en stop ze in de ovenschaal tussen de groenten. Hou een paar stukjes rozemarijn apart.

Stap6

Zet de ovenschaal met groenten ongeveer 40 minuten in de oven en verdeel vervolgens de overige rozemarijn over de groenten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

111

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab