Kaas recepten

Er zijn talloze, heerlijke gerechten te bedenken met kaas. Het hoofdingrediënt van kaas is melk. De vaste stoffen van de melk worden gescheiden van het vocht en er wordt stremsel, zuursel en zout aan de kaas toegevoegd. Kaas moet vaak maar liefst 4 weken tot 1 jaar rijpen. Hoe langer een kaas rijpt, hoe meer smaak het krijgt.

Bijna elk land op de wereld heeft wel een lekkere kaas. Denk bijvoorbeeld aan Franse kaas, Griekse kaas en Hollandse kaas. Er zijn talloze kaasgerechten te bedenken. Daarnaast kan kaas op verschillende manieren gegeten worden. Denk aan geraspt, gesmolten en gegratineerd. Kaas is bijvoorbeeld heerlijk op brood, in soepen, in salades, in pastagerechten, bij groenten en op de pizza. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt maken met kaas? Neem dan een kijkje in onze kaasrecepten en kijk wat kaas te bieden heeft.

Frans kaasplankje

Kazen als nagerecht. Vijgen en noten, zoete sherry en port, een feestje.

Kaassoufflé

De kaas is hét geheim! Een weekend snack met bite van Zwitserse kaas.