Kaas recepten

Kaas recepten ofwel gerechten met kaas, heerlijk! Tal van kaas gerechten kan je hier vinden. Zoek je ’n kaasfondue zelf maken recept of ga je liever voor ’n kaas van de bbq. Ga kaasstengels maken met je kids of maak truffels van romige kaas. Wist je dat het hoofdingrediënt van kaas melk is. De vaste stoffen van de melk worden gescheiden van het vocht en er wordt stremsel, zuursel en zout aan de kaas toegevoegd. Kaas moet vaak maar liefst 4 weken tot 1 jaar rijpen. Hoe langer een kaas rijpt, hoe meer smaak de kaas krijgt.

Recepten met kaas

Recepten met kaas zijn er voldoende, van welke kaas hou jij, uit welk land? Bijna elk land op de wereld heeft wel een lekkere kaas. Denk bijvoorbeeld aan Franse kaas, Griekse kaas en Hollandse kaas. Er zijn talloze kaasgerechten te bedenken. Daarnaast kan kaas op verschillende manieren gegeten worden. Denk aan geraspt, gesmolten en gegratineerd. Kaas is bijvoorbeeld heerlijk op brood, in soepen, in salades, in pasta gerechten, bij groenten en op de pizza. Zoek je inspiratie wat je kan maken van kaas? Kijk tussen de kaasrecepten en kijk welk kaas recept favoriet is.

Meer recepten tonen