Kaas recepten
Kaas recepten ofwel gerechten met kaas, heerlijk! Tal van kaas gerechten kan je hier vinden. Zoek je ’n kaasfondue zelf maken recept of ga je liever voor ’n kaas van de bbq. Ga kaasstengels maken met je kids of truffels van romige kaas.
Recepten met kaas
Recepten met kaas zijn er voldoende, van welke kaas hou jij en waar vandaan? Bijna elk land heeft wel ’n lekkere kaas. Denk aan Franse kaas, Griekse kaas en Hollandse kaas. Er zijn talloze kaasgerechten te bedenken. Daarnaast kan kaas op verschillende manieren gegeten worden. Denk aan geraspt, gesmolten en gegratineerd. Kaas is bijvoorbeeld heerlijk op brood, in soepen, in salades, in pasta gerechten, bij groenten en op de pizza. Zoek je inspiratie wat je kan maken van kaas? Kijk tussen de kaasrecepten en kijk welk kaas recept favoriet is. Wist je dat het hoofdingrediënt van kaas melk is. De vaste stoffen van de melk worden gescheiden van het vocht en er wordt stremsel, zuursel en zout aan de kaas toegevoegd. Kaas moet vaak maar liefst 4 weken tot 1 jaar rijpen. Hoe langer een kaas rijpt, hoe meer smaak de kaas krijgt.
Met pit, tenminste als je de juiste Zwitserse kazen gebruikt. Kaasfondue zó lekker en zó makkelijk.
Koekjes met oude kaas, paprika en chiliflakes. Je maakt ze simpel voor bij de borrel.
Witlof met 'n zachte kaas uit de oven, eenvoudig te maken met kriel recept.
Recept voor kaaslasagne met gorgonzolasaus (pikant of zacht) en Parmezaan. Met laagjes van courgette en spinazie.
Soort van mango tosti, mango en brie een perfecte combi, fris en superlekker.
Smeuïg zacht samen met de iets zoutige pesto en pittige ui is dit een perfecte combi voor tussen je brood.
Een fijne combi, vegetarische pasta met saus van kaas, proef de lente.
Marokkaans hapje met paprika en witte kaas. Krokant met koriander en citroen.
Kleine vooraf-hapjes die je in één keer in je mond stopt. Hapjes met bite.