Indiase linzencurry met spinazie, halloumi en mango
Na een drukke werkdag is het tijd voor snel en makkelijk comfort food. Een makkelijke Indiase linzencurry met spinazie, halloumi en mango die, écht waar, reuzesnel op tafel staat. Je hoeft enkel de dahl even (kort) te verwarmen en de halloumi te bakken. Citroensap zorgt voor een extra frisse toets in het gerecht.
Iedere keer hebben we wel een nieuw favoriet gerecht. Deze keer is dat zonder twijfel deze Indiase linzencurry, Dal Palak. Gemengde peulvruchten op smaak gebracht met spinazie, knoflook en komijn. Als je dol bent op een beetje pit is chili-olie een aanrader hierbij te serveren.
Ook lekker: eieren met spinazie en yoghurt feta en koriander.
Ingrediënten
- 2 pappadums
- 3 el mangochutney Tilda
- 225 gr halloumi blok
- 1 Dal Palak Tilda
- 50 gr spinazie vers
- 1 mango vers
- 1 el olijfolie
Optioneel
- bananenchips
- crispy chili-olie
- limoenrasp en/of sap
Instructies
- Begin met de halloumi, snij deze in blokjes, meng met de mangochutney en laat heel even staan.
- Verwarm de Dal Palak in een pan. Schil en snij de mango in kleine stukjes.
- Bak de halloumi in olijfolie in een paar minuten aan alle kanten bruin.
- Leg de pappadum op een bord, verdeel de verse spinazie eroverheen, schep er de Dal Palak, de halloumi en verse mango stukjes bovenop.
- Maak af met chili-olie en bananenchips.
Serveer ook eens met rijst of naan. Wil je meer Indiase smaken ontdekken, kijk eens bij Tilda.
Ook lekker: curry eieren met pepers en tomaat.
Mangochutney zelf maken? Mangochutney recept met rode peper en knoflook. Probeer ook eens Dal Makhani van Tilda. Gerecht van zwarte linzen en rode kidneybonen, tomaat en gember.
Zoals deze! Met linten van komkommer, gebakken uitjes en radijs.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?