Konijn met spek en sinaasappel

Konijn met spek en sinaasappel

Sjalot en mosterd
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min
  • Kcal: 555

Konijn met spek en sinaasappel, sjalot en mosterd recept, gegaard in de oven met witte wijn. Doordat konijn niet zo’n extreme wildsmaak heeft is ’t echt een hoofdgerecht voor de feestdagen.

Wild met doorregen spek

Doorregen spek is het buikspek, het bevat meer vlees. Het rugspek bestaat voornamelijk uit vet. Bij dit wild recept voor konijn gebruik je ’t doorregen spek.

Je kan ook konijnenbouten nemen mocht je het vlees niet willen snijden, ’t heeft een milde wildsmaak en is heerlijk om te stoven. Je zou het vlees ook kunnen vervangen voor scharrel kippenpoot.

Ingrediënten

  • 1 konijn
  • 3 el mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml witte wijn
  • 6 sjalotjes
  • 2 plakken doorregen spek
  • 1 sinaasappel
Konijn met sinaasappel uit de oven

Konijn met sinaasappel

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij het vlees en breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout. Smeer in met de mosterd en leg in een ovenschaal. Schenk de witte wijn en de olie erbij. Snipper de sjalotjes en snij het spek in stukken. Strooi de sjalotjes over de witte wijn en de spek over het konijn.
  2. Schuif in de oven en bak (met deksel) zo’n 30 minuten. Haal dan de deksel van de ovenschotel en draai de stukken konijn om. Pers de sinaasappel uit en besprenkel het sap over de ovenschaal. Zet de schaal daarna zonder deksel terug in de oven en bak nog eens 30 minuten. Konijn met sinaasappel maak je zó.

Eet lekker met aardappelpuree.

Aardappelpuree maken met knoflook en boter, ’n heerlijk bijgerecht recept. Ook lekker: Knolselderijpuree ’n easy recept. De lekkerste puree van groenten net als de pastinaakpuree groentepuree, zijdezacht met room.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.1. van 10 stemmen.
Please wait...