Konijn met spek en sinaasappel

Feestelijke maaltijd
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min
Naar het recept

Leuk en Feestelijk  recept, een hoofdgerecht met konijn, spek, sinaasappel, witte wijn en sjalotjes voor tijdens de feestdagen. Lekker met aardappelpuree.

Konijn met doorregen spek

Doorregen spek is het buikspek, het bevat meer vlees. Het rugspek bestaat voornamelijk uit vet. Bij dit recept voor konijn gebruiken we het doorregen spek.

Ingrediënten

  • 1 konijn
  • 3 el mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml witte wijn
  • 6 sjalotjes
  • 2 plakken doorregen spek
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de konijn in stukken en bestrooi met zout en peper. Bestrijk met de mosterd en leg in een ovenschaal. Giet de witte wijn en de olie ernaast. Snipper de sjalotjes en snij het spek in stukken. Strooi de sjalotjes over de witte wijn en de spek over het konijn.
  2. 2Bak de ovenschaal met deksel erop ongeveer 30 minuten in de oven. Haal dan de deksel van de ovenschotel en draai de stukken konijn om. Pers de sinaasappel uit en besprenkel het sap over de ovenschaal. Zet de schaal daarna zonder deksel terug in de oven en bak het nog eens 30 minuten. Feestelijke maaltijd!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...