Koud stamppotje met tonijn

Zoete puntpaprika, komkommer en olijf
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Stamppot met tonijn, koud en fris! Zoete puntpaprika, komkommer en olijf, niet alleen heerlijk fris, maar zit ook nog eens vol smaak. Het recept is erg makkelijk te maken.

Tonijnstamppot

Kijk! Daar houden wij van, alles door elkaar en stampen maar! Deze koude stamppot van tonijn, een soort van tonijnsalade is ook perfect voor een borrel of party. Toost en brood en smeren maar!

Ingrediënten

  • 2 zakken aardappelschrijfjes
  • 2 blikjes tonijn
  • 4 eieren
  • 1 el bieslook
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 5 bosuitjes
  • 1 pot zwarte olijven
  • 1/2 pot zilveruitjes
  • 75 gr rucola
  • 5 el mayonaise
  • 1 komkommer

Bereidingswijze

  1. 1Kook de voorgekookte aardappelschijfjes in 10 minuten gaar en giet ze af. Stamp de aardappelschijfjes fijn met de tonijn en zet de stamppot even in de koelkast zodat het kan afkoelen.
  2. 2Kook de eieren hard en snij de komkommer ondertussen in plakken. Snij de zoete puntpaprika’s in reepjes en de bosui in dunne ringetjes. Meng alle ingrediënten door de stamppot en breng de stamppot op smaak met een snufje zout en peper. Pel de eieren en snij ze in parten. Verdeel de partjes over de stamppot. Ook op een feestje kun je lekker smeren met deze stamppot met tonijn op toast en brood. Een soort van tonijnsalade. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...