Mexicaanse maissalade (Esquites)
Deze kleurrijke salade is een favoriet op zonnige dagen. Als lunch, maar ook als bijgerecht tijdens een Mexicaans diner. Esquites is een frisse Mexicaanse maissalade met witte kaas, koriander en mayonaise. In Mexico gebruiken ze Cotija kaas, da's een witte kaas vergelijkbaar met feta, parmezaan en zelfs ricotta salata. Op de redactie vinden we feta de beste keuze. Die past het best bij de frisse smaak van de salade.
Ook handig: omdat we de salade koud serveren, kun je 'm ook goed bewaren in de koelkast. Daarom is het een ideale optie is voor maaltijden onderweg, picknicks of als een vooraf bereide bijdrage voor feesten en barbecues. Lastig is deze Mexicaanse maissalade trouwens niet. Binnen 15 minuten staat 'ie op tafel, en de bereidingswijze is onwijs makkelijk. Ingrediënten in de kom, mengen en klaar!
Deze: wraps met gehakt uit de oven kun je erbij serveren.
Ingrediënten
- 1 el boter
- 800 gr maiskorrels
- 100 gr feta verkruimeld
- 10 gr koriander grof gehakt
- 4 el mayonaise
- 1 tl knoflook
- 2 el limoensap
- 1 el tajín toko
- zout en peper
Instructies
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de maiskorrels toe en bak 10 minuten. Haal van het vuur en koel kort af.
- Doe de gebakken maiskorrels in een kom. Voeg de verkruimelde feta, koriander, mayonaise, knoflook, limoensap en tajín toe.
- Schep de Mexicaanse maissalade goed om, zodat alles gemengd is. Proef af op zout en peper en voeg toe naar smaak.
Je kunt ook er ook voor kiezen om de maiskorrels niet te bakken, ook lekker!
Ook lekker: tomatillo salsa een Mexicaanse salsa verde!
Tajín kruiden kun je vinden in verschillende toko's. Het is een Mexicaanse chilipeper kruidenmix met limoen, lekker pittig dus. Kun je het niet vinden? Gebruik dan cayennepeper en een extra theelepel limoensap.
Nog een handig Mexicaans recept om op te slaan: taco kruidenmix.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?