Tomatillo salsa (Mexicaanse salsa verde)
Niet voor niets wordt tomatillo salsa beschouwd als een van de sterren van de Mexicaanse keuken. Deze Mexicaanse salsa verde heeft een levendige groene kleur en smaakt verrassend fris. Lekker om je nacho's in te dippen, maar ook als topping bij je burrito. Met dit goedje til je ieder gerecht naar een hoger niveau.
Deze heerlijke en makkelijke groene salsa wordt gemaakt van tomatillo's. Tomatillo, ook wel groene tomaat genoemd, is een vrucht met een zurige smaak, te vergelijken met een groene appel. Samen met de jalapeno's en heel wat verse koriander geniet je van een heerlijke dip.
Ook lekker: burrito met zwarte bonen en rijst.
Ingrediënten
- 450 gr tomatillo's vers of uit blik
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1-2 jalapeño's fijngehakt
- 1 bosje koriander
- 1 limoen het sap
- zout
Instructies
- Verwijder de schillen van de tomatillo's en spoel ze grondig af onder koud water om eventueel kleverigheid te verwijderen.
- Snijd de tomatillo's in tweeën en leg de tomatillo's met de snijkant naar boven op een bakplaat. Rooster ze onder de grill tot geblakerd en lichtbruin, ongeveer 5-7 minuten. Draai ze halverwege om om beide kanten gelijkmatig te roosteren. Laat ze daarna kort afkoelen.
- Zodra de tomatillo's zijn afgekoeld, doe je ze samen met de fijngehakte ui, knoflook, jalapeñopepers, koriander en het sap van de limoen in een blender of keukenmachine.
- Mix de ingrediënten tot een gladde massa en voeg zout toe naar smaak.
- Laat de salsa minstens 30 minuten in de koelkast rusten voordat je hem serveert, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Serveer de tomatillo salsa als dip voor tortillachips, of bij taco's en burrito's of gegrilde gerechten.
Tip: Je kunt de textuur van de salsa aanpassen aan jouw voorkeur door korter of langer te mixen.
Ook lekker: taco kruidenmix.
Maak ook eens Italiaanse salsa verde.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?