Ontbijt taco’s met ei en avocado

Ontbijt taco’s met ei en avocado

In Nederland eten we graag een broodje voor het ontbijt, maar in Mexico ontbijten ze onder andere met taco's. Even iets anders dan je boterham met kaas of havermoutpap dus. Maar het maken van een ontbijttaco is hartstikke makkelijk. Sterker nog, als je een beetje bekend bent met de Mexicaanse keuken heb je waarschijnlijk de meeste ingrediënten in huis. Daarom zijn deze taco's voor het ontbijt een goed recept om op te slaan voor in jouw vaste repertoire.

Een authentiek recept is het niet, we houden het lekker makkelijk. Zo zetten we dit ontbijtje in 15 minuten op tafel, en kun je alle ingrediënten voor de ontbijttaco vinden supermarkt. Zelfs de chipotle mayonaise, die je in het Mexicaanse schap kunt vinden. Deze is overigens ook gemakkelijk zelf te maken. Mix chipotlepepers in adobosaus met mayonaise en een kneep citroensap en je bent klaar. Maar de mayo kun je ook met sriracha maken. Net als veel andere gerechten, kun je ook met deze taco's eindeloos variëren. Kies een keer voor een roer ui, of voeg ontbijtspek toe. Allemaal lekker!

Bekijk hier al onze ontbijt recepten.

Taco voor het ontbijt

Ontbijt taco's

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Een verrassend lekkere manier om je dag mee te beginnen. Een zachte ontbijttaco met een spiegel ei, avocado, tomaat en frisse kruiden!
Gang Ontbijt
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 348

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 maistortilla's
  • 1 el chipotle-mayonaise
  • ½ avocado in plakjes
  • 50 gr feta verkruimeld
  • 1 el sour cream
  • 1 tomaat in blokjes
  • 2 takjes koriander
  • 1 tl chili-olie optioneel
  • ½ limoen

Instructies

  • Verhit olie of boter in een koekenpan en bak twee eieren en bestrooi met peper en zout. Verwarm ondertussen ook een andere koekenpan en verwarm de tortilla's volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de avocado en tomaat. Besmeer de taco's met chipotle mayonaise en leg daarboven op het ei.
  • Beleg de ontbijttaco met de plakjes avocado en de blokjes tomaat. Druppel de sour cream over de taco's en decoreer met takjes koriander. Verkruimel als laatst de feta erbovenop, en maak eventueel af met chili-olie.
  • Serveer de ontbijttaco met partjes limoen en druppel limoensap eroverheen.

We gebruiken feta, omdat deze kaas het meest in de buurt komt van de Mexicaanse kaas queso fresco. Helaas is deze verse witte kaas niet goed te verkrijgen in Nederland. Wil je 'm een keer proberen? Iedere donderdag kun je verse Mexicaanse kazen, queosos, halen bij de Kaasserie in Amsterdam in de Bellamystraat 8. Het proberen waard!

Ook lekker: pannenkoek galette ei, lekker Frans!

Vega ontbijttacos

Maak ook eens: ontbijt nachos met ei en bacon.

Ontbijttaco met ei en avocado

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024