Pannenkoek galette met ei

Pannenkoek galette met ei

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 245

Pannenkoek galette met ei, 'n Franse crêpe of een flensje met een eitje middenin. Een pannenkoek recept voor 't ontbijt of lichte lunch.

Pannenkoek met ei

Pannenkoek met ei, in Parijs kringelt 't ervan. Op vele plekken ruik je de geur van versgebakken crêpes. Galettes zijn iets groter en worden gebakken met boekweitbeslag wat een stevigere structuur geeft.

Inspiratie: Inspiratie 't perfecte eitje maken Easy, je moet even weten wat je wilt, koken bakken of pocheren. Eitje! Zo doe je dat, maak ’t perfecte fluffy ei.

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 5 eieren
  • 250 ml melk
  • 4 el zonnebloemolie
Pannenkoek galette met ei recept

Crêpe pannenkoek recept

  1. Meng de bloem met één ei en 250 ml water in een mengbeker en klop met een garde tot een beslag. Zet het beslag voor een half uur weg (mag ook langer).
  2. Voeg de melk toe aan het beslag en roer goed door. Schenk 1 el olie in een koekenpan, verhit en verdeel en schep een pollepel vol beslag in de pan. Bak hier een dunne pannenkoek van. Breek één ei in het midden van de pannenkoek en vouw de zijkanten van de crêpe naar binnen zodat er een vierkant ontstaat maar wel zodat het ei nog zichtbaar is.
  3. Leg een deksel op de pan, laat stollen en maak zo ook de rest. Eet direct. Crêpe pannenkoek recept maak je zó.

Heb je nog iets van feta of geitenkaas liggen, brokkel je dat er lekker als topping overheen.

Ook lekker: Shakshuka met feta ’n heerlijk en makkelijk eenpansgerecht vol tomaat en knoflook, ui en ei.

Wil je meer weten over het maken van pannenkoeken? Bekijk dan ons pannenkoeken basisrecept voor handige tips en trucs!

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren