Pannenkoek galette ei

Pannenkoek galette ei

Franse crêpe
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 245
Naar het recept

Pannenkoek galette met ei, ’n Franse crêpe of een flensje met een eitje middenin. Een pannenkoek recept voor ’t ontbijt of lichte lunch.

Pannenkoek met ei

Pannenkoek met ei, in Parijs kringelt ’t ervan. Op vele plekken ruik je de geur van versgebakken crêpes. Galettes zijn iets groter en worden gebakken met boekweitbeslag wat een stevigere structuur geeft.

Inspiratie: Inspiratie ’t perfecte eitje maken Easy, je moet even weten wat je wilt, koken bakken of pocheren. Eitje! Zo doe je dat, maak ’t perfecte fluffy ei.

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 5 eieren
  • 250 ml melk
  • 4 el zonnebloemolie
Pannenkoek galette met ei recept

Crêpe pannenkoek recept

  1. Meng de bloem met één ei en 250 ml water in een mengbeker en klop met een garde tot een beslag. Zet het beslag voor een half uur weg (mag ook langer).
  2. Voeg de melk toe aan het beslag en roer goed door. Schenk 1 el olie in een koekenpan, verhit en verdeel en schep een pollepel vol beslag in de pan. Bak hier een dunne pannenkoek van. Breek één ei in het midden van de pannenkoek en vouw de zijkanten van de crêpe naar binnen zodat er een vierkant ontstaat maar wel zodat het ei nog zichtbaar is.
  3. Leg een deksel op de pan, laat stollen en maak zo ook de rest. Eet direct. Crêpe pannenkoek recept maak je zó.

Heb je nog iets van feta of geitenkaas liggen, brokkel je dat er lekker als topping overheen.

Ook lekker: Shakshuka met feta ’n heerlijk en makkelijk eenpansgerecht vol tomaat en knoflook, ui en ei.

Meer: Wraps recepten mee in de tas als lunch of gewoon als tussendoortje. Warm of koude tortilla voor de picknick of ’n feestje.

Dit recept valt onder

Vegetarische recepten
Lunchgerechten
Snelle gerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...