Een Franse crepe of flensje met een eitje in het midden: de pannenkoek galette met ei is een heerlijk recept voor ontbijt of een lichte lunch. In Parijs draait alles om de pannenkoek met ei. Op vele plekken verspreidt de geur van versgebakken crêpes zich door de lucht. Galettes zijn iets groter en worden bereid met boekweitbeslag, wat zorgt voor een stevigere structuur en een unieke smaak.
Galettes en crepes zijn beide heerlijke Franse pannenkoeken, maar ze verschillen in ingrediënten en structuur. Leuk om te weten: crepes of galettes dit is het verschil.
Inspiratie: voor het maken van het perfecte eitje heb je verschillende mogelijkheden: koken, bakken of pocheren. Wil je een luchtig ei maken? Volg dan deze tips voor het ideale fluffy eitje.
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 5 eieren
- 250 ml melk
- 4 el zonnebloemolie
Instructies
- Meng in een mengbeker de bloem met één ei en 250 ml water. Klop het mengsel met een garde tot een glad beslag. Laat het beslag minstens 30 minuten rusten (langer kan ook).
- Voeg de melk toe aan het beslag en roer goed door tot alles goed gemengd is.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet een pollepel beslag in de pan en draai de pan zodat het beslag gelijkmatig verspreid is. Bak de pannenkoek tot de onderkant goudbruin is.
- Breek voorzichtig één ei in het midden van de pannenkoek. Vouw de zijkanten van de pannenkoek naar binnen, zodat er een vierkant ontstaat, maar zorg ervoor dat het ei nog zichtbaar blijft.
- Leg een deksel op de pan en laat het ei stollen. Herhaal dit proces voor de rest van het beslag.
- Serveer de pannenkoek galette met ei direct terwijl hij nog warm is. Geniet van je heerlijke crêpe pannenkoek!
Heb je nog feta of geitenkaas in huis? Brokkel deze dan als heerlijke topping over je pannenkoek met ei! Met ham, ei en kaas kan natuurlijk ook. Gebruik dit galette met ei recept en voeg ham en kaas toe.
Tip: probeer ook eens deze shakshuka met feta, een smakelijk en eenvoudig eenpansgerecht vol tomaat, knoflook, ui en ei.
Wil je meer leren over het maken van pannenkoeken? Bekijk dan dit basisrecept voor handige tips en trucs!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?