Snelle orzo met saus van tomaten

Snelle orzo met saus van tomaten

En kruiden
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 20 min
  • Klaar in: Klaar in 25 min
  • Kcal: Calorieën 234

Maak dit gezonde en snelle recept voor orzo met saus van tomaten en kruiden. Kies voor een topping naar keuze zoals een romige buffelmozzarella en parmezaanse kaas. Ook is gebakken ‘nduja worst een aanrader, deze is eveneens in een vegan variant te verkrijgen.

Orzo met tomaten recept eten

Orzo pasta recept met piment

Dit orzo recept met piment is net even anders en verrassend erbij, ’t ruikt en smaakt als een mengsel van kruidnagel, peper, nootmuskaat en kaneel. Wil je de beste smaak neem dan piment korrels en maal klein in een vijzel.

Let op, ’t lijkt veel vocht wat je gebruikt bij het bereiden van de pasta maar als je even wacht met opscheppen is het heerlijk smeuïg en heeft het veel weg van een risotto.

Inspiratie: pastasoort in de vorm van rijst.

Deze variant is ook lekker orzo met aubergine mozzarella en tomaat.

Geen piment in huis? Veel mensen denken dat het overeen komt met peper maar dat is niet zo. Piment is maar een beetje scherp en heeft wat zoet. De smaak van de specerij piment wordt voornamelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van eugenol wat je ook kan vinden in kruidnagel.

Orzo met tomaten

Snelle orzo met saus van tomaten

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Bereid dit gezonde en snelle recept voor orzo met een smakelijke tomatensaus en kruiden. Voeg toppings toe als romige buffelmozzarella en parmezaanse kaas.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 234

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el oregano
  • 1 el tomatenpuree
  • 220 gr orzo
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 75 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 700 ml bouillon
  • 1 tl piment

Instructies

  • Pel en snij de ui in dunne ringen, pel en pers de knoflook en bak samen in een pan verhit met olijfolie. Voeg de oregano toe en bak zo'n 2 tot 3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de orzo toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer door.
  • Schenk de rode wijn bij het orzo mengsel en laat verdampen. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en verwarm mee.
  • Voeg de laurier en piment toe samen met de bouillon. Kook de orzo pasta gaar in 10 tot 15 minuten. (Na 10 minuten kan de pan van het vuur) Laat even rusten.
  • Proef de orzo, voeg naar smaak peper of zout toe en schep op borden. Maak af met topping naar keuze.

Eet lekker met bruschetta’s.
Tip: semi zongedroogde tomaten als topping of maak geroosterde tomaatjes zelf in de oven.

Ook lekker: Gebakken ei met tomaat op toast of crackers.

Orzo pasta met tomaten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024