Pokébowl met zoete aardappel en mango
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 442
Pokébowl met zoete aardappel en mango, asperges en avocado: je maakt 't makkelijk en snel en 't is lekker met een pita of gewoon lekker zo.
Vegan pokébowl
Vegan pokébowl salade als lichte lunch of makkelijke zomers diner. Lekker joh!
Met groene asperges, lekker knapperig en snel. Je hoeft ze niet te schillen, soms het kontje eraf en in een paar minuten beetgaar koken. Door ze kort te blancheren (heel kort koken) en te laten schrikken in koud water blijven ze mooi groen en houden ze bite.
Ook lekker: Poké bowl met zalm avocado en sushi gember, wasabi en sesam, ’n heerlijke sushi in een kom recept
Pokébowl salade
- Boen de zoete aardappels, kook in een half uur gaar in een pan gezouten kokend water en laat iets afkoelen. Blancheer de asperges één minuut en spoel af met koud water en snij in drieën.
- Schil en snij de mango, avocado en komkommer in kleine blokjes. Snij de tomaatjes in vieren, eventueel de rode peper in dunne ringen en hak de koriander grof.
- Pers de limoen uit en meng met olijfolie en 'n snuf zout en gemalen peper naar smaak. Meng alles samen verdeel de dressing. Pel de zoete aardappels en snij in blokjes of serveer in z'n geheel. Pokébowl salade maak je zó.
Eet lekker met pita's of crackers. Maak eventueel af met een dot (vegan) yoghurt, krokante uitjes en sesam naar smaak.
Ook lekker: Rijstsalade bowl met watermeloen en feta taggiasche olijven en sojabonen, 'n kom vol vitaminen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?