Pumpkin spice granola recept

Pumpkin spice granola recept

Gek op granola, wie niet? Lekker een kom vol met krokante muesli en yoghurt. Dit is een cruesli variant van havervlokken, havermout, pompoenpuree en een heerlijk geurend specerijenmengsel. Met dit recept kan jij je eigen pumpkin spice granola maken vers uit de oven.

Pumpkin spice kruiden

Uit Amerika overgewaaide specerijenmix, een kruidige mix van diverse specerijen die het goed doet in baksels. De Pumpkin Spice Mix is bij ons bijna nergens te vinden dus maken we het zelf! Vergelijkbaar zijn onze speculaaskruiden, praktisch hetzelfde.

Dit ontbijtrecept kan je makkelijk glutenvrij maken, gebruik havervlokken- en havermout vrij van gluten. Varieer met noten, zaden en stukjes chocolade, een feestontbijt!

Pumpkin spice granola

Pumpkin Spice Granola

4.4 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Met dit recept kan jij je eigen pumpkin spice granola maken vers uit de oven. Makkelijk, te gek lekker met yoghurt!
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8 porties
calorieën 175

Ingrediënten

  • 100 gr havervlokken
  • 100 gr havermout
  • 100 gr pompoenpuree
  • 3 el kokosolie
  • 3 el honing
  • 2 el vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kardemom
  • 2 tl kruidnagel gemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng de havermout, havervlokken en vanillesuiker met alle droge kruiden goed door elkaar. Laat de kokosolie smelten en meng hier de honing en pompoenpuree bij.
  • Meng de kokosolie, honing en pompoenpuree met het havervlokken mengsel. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de pumpkin spice granola over de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat met granola in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Schep halverwege om en kijk af en toe. Laat de pumpkin spice granola helemaal afkoelen en bewaar in een afsluitbare pot.

Meer granola met kokos.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024