Pumpkin spice granola recept
Gek op granola, wie niet? Lekker een kom vol met krokante muesli en yoghurt. Dit is een cruesli variant van havervlokken, havermout, pompoenpuree en een heerlijk geurend specerijenmengsel. Met dit recept kan jij je eigen pumpkin spice granola maken vers uit de oven.
Pumpkin spice kruiden
Uit Amerika overgewaaide specerijenmix, een kruidige mix van diverse specerijen die het goed doet in baksels. De Pumpkin Spice Mix is bij ons bijna nergens te vinden dus maken we het zelf! Vergelijkbaar zijn onze speculaaskruiden, praktisch hetzelfde.
Dit ontbijtrecept kan je makkelijk glutenvrij maken, gebruik havervlokken- en havermout vrij van gluten. Varieer met noten, zaden en stukjes chocolade, een feestontbijt!
Ingrediënten
- 100 gr havervlokken
- 100 gr havermout
- 100 gr pompoenpuree
- 3 el kokosolie
- 3 el honing
- 2 el vanillesuiker
- 2 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kardemom
- 2 tl kruidnagel gemalen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng de havermout, havervlokken en vanillesuiker met alle droge kruiden goed door elkaar. Laat de kokosolie smelten en meng hier de honing en pompoenpuree bij.
- Meng de kokosolie, honing en pompoenpuree met het havervlokken mengsel. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de pumpkin spice granola over de bakplaat.
- Schuif de bakplaat met granola in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Schep halverwege om en kijk af en toe. Laat de pumpkin spice granola helemaal afkoelen en bewaar in een afsluitbare pot.
Meer granola met kokos.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?