Salade caprese

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Eén van de bekendste salades uit de Italiaanse keuken is toch echt deze heerlijke salade caprese. De hoofdingrediënten van de salade caprese zijn mozzarella, tomaat en basilicum. Dit zijn de kleuren van de Italiaanse vlag en daarom noemen sommige Italianen dit gerecht soms Insalata Tricolore. Het is een heerlijk, gezond en snel recept. Je kan dit recept zowel als voor- of bijgerecht eten.

Tip: Serveer eens ciabatta brood met tapenade bij dit gerecht.

Ingrediënten

  • 2 el olijventapenade
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap
  • 200 gr gemengde sla
  • 8 flinke pruimtomaten in plakjes
  • 4 bollen mozzarella 125 gr
  • 8 takjes basilicum
  • 4 el pijnboompitten

Bereidingswijze

Stap1

Meng de tapenade in een kommetje met de olijfolie en het citroensap.

Stap2

Verdeel de sla over vier borden en schik de tomaat, mozzarella en het basilicum erop. Strooi de pijnboompitten erover en schep de dressing over de salade.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab