Shoarma van paddenstoelen
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 485
Shoarma van paddenstoelen, knoflook en citroen. Waanzinnig lekker en reuze simpel voor een zomerse dag. De exotische paddenstoelen zijn stevig en hebben een vlezige structuur. Een vega(n) variant van de klassieke shoarma.
Pulled paddenstoelen
Pulled paddenstoelen maak je van o.a. oesterzwammen, koningszwammen en shiitake. Deze zitten boordevol smaak en bevatten niet zo veel vocht zo hou je lekker veel over..
Shoarmakruiden kruiden maken doe je zelf: Neem een snuf chilipoeder, cayennepeper en zout en meng met 1 tl kaneel, 1 tl kerrie, 1 tl knoflook, 1 tl komijn, 1 tl koriander, 4 tl paprikapoeder en roeren maar.
Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.
Broodje pulled paddo's
- Snij en scheur de paddenstoelen in dunne reepjes. Pel en pers de knoflook en meng met olijfolie en shoarmakruiden. Verdeel dit mengsel goed over de paddenstoelen en meng met je handen. Zet even weg om in te trekken.
- Rasp wat citroenschil en pers een halve citroen uit. Meng de mayo met 1 el sap en breng op smaak met peper en zout. Rasp de radijs grof.
- Bak de paddenstoelen in een koekenpan tot ze gaar zijn en het vocht verdwenen. Schep royaal tussen 't brood of pita maak af met een flinke schep citroenmayo, radijs- en citroenrasp. Maak eventueel af met krokante uitjes voor een extra bite.
Lekker met een koud glas cider erbij! Meer info over exotische paddenstoelen van Oakfield.
Ook lekker: Pizza bianco met paddenstoelen en burrata zomerse pizza met mascarpone en knoflook.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?