Simpele aardappeltortilla
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 50 min
- Kcal: 545
Simpele aardappeltortilla, je maakt 'm zó met ui en knoflook. Aardappel en ui, uien zij super gezond voor je. De ui zit tjokvol vitamine en mineralen. Vitamine C, B2, B6, B11, Kalium, calcium, fosfor, koper, zink en magnesium.
Aardappeltortilla recept
Lichte lunch of bijgerecht, dit aardappeltortilla recept is simpel te maken voor een picknick of als Spaanse tapas met een snuf gerookte paprika.
Ook lekker: Frittata met spinazie en champignons ’n omelet uit de oven.
Aardappeltortilla maken
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Schil en snij de aardappel in kleine blokjes. Pel en snipper de ui grof, pel en pers de knoflook.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappels, ui en knoflook op laag vuur zodat ze niet te veel kleuren maar wel zacht worden zo'n 10 minuten. Breng op smaak met peper, grof zeezout en gerookte paprikapoeder.
- Schep over in het bakblik. Klop de eieren los en schenk over het aardappel- uimengsel. Bak in 30 tot 40 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen.
Snij in stukken en eet warm of koud. Makkelijke aardappeltaart, je maakt 'm zó!
Ook lekker: Frittata met geitenkaas en doperwten ’n omelet op z’n Italiaans
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?