Snelle groentetaart maken

Snelle groentetaart maken

Snelle groentetaart maken met Hollandse groenten, vadouvan kruiden en bladerdeeg. Super simpel, je schuift 'm zo de oven in.

Snel groentetaart recept met vers bladerdeeg gevuld met een mix van o.a. peen, bleekselderij en broccoli, paprika en bloemkool, een hartige taart recept.

Hollandse roerbakgroente liggen in het versschap bij Albert Heijn.

Bloemkool couscous met tomaat lente ui en koriander ..ook lekker! Op toast met krokante uitjes, 'n Simpel en snel lunch recept of salade bijgerecht.

Snelle groentetaart met bladerdeeg

Groentetaart

4.5 van 10 stemmen
Recept afdrukken
Maak snel een heerlijke groentetaart met vers bladerdeeg, Hollandse groenten, vadouvan kruiden, eieren en kaas. Eenvoudig en smaakvol!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 710

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg vers
  • 400 gr Hollandse groenten
  • 100 gr crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 el paneermeel
  • 1 el vadouvan kruidenmix
  • 150 gr oude kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van zo’n 18 cm doorsnede met het bladerdeeg inclusief het bakpapier en strooi het paneer op de bodem.
  • Kook de groente kort in kokend water, max 3 minuten en laat uitlekken in een vergiet. Meng de eieren samen met de crème fraîche en breng op smaak met de vadouvan kruiden en vers gemalen peper naar smaak.
  • Schep de uitgelekte groente in de bakvorm en schenk het eimengsel erbij. Maak af met de kaas en zet voor zo’n 40 minuten in de oven. Quiche van Hollandse groenten maak je zó.

Eet eventueel met wat rucola.

Ook lekker: tortilla mozzarella tuinbonen en basilicum citroen en parmezaan, vega lekker.

Snelle groentetaart met bladerdeeg maken
Stuk groentetaart

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Ilonka 3 februari 2021 at 18:27 - Reply

    Wat een feest op tafel! Heerlijk gegeten met ’n kop soep erbij en nog wat over voor morgen bij de lunch!

  2. Inge Eekhout 22 februari 2021 at 20:56 - Reply

    Echt heerlijk, zou zelf iets meer kruiden gebruiken. Aanrader!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024