Snijbonen met vega gehakt en rode peper
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 410
Snijbonen met vega gehakt en rode peper met rijst, pinda's en knapperige uitjes. Simpel, crispy en snel rijst recept voor een makkelijk diner.
Snelle boontjes
Snelle boontjes met rijst en limoen ketjap dressing een snelle en gezonde maaltijd. Lekker joh! Snijbonen zijn rijk aan vezels met een iets wat zoetige smaak.
Ook lekker om te maken voor erbij: Pindasaus zelf maken doe je zo.
Snijbonen gesneden liggen in 't versschap bij Albert Heijn of shop ze online lekker en makkelijk toch?!
Maak ook eens een snijbonen stamppot met sjalot, kerrie en ui.
Snijbonen wokken recept
- Pel en pers de knoflook en snij de lente-ui in dunne ringen. Snij de chilipeper, haal eventueel de zaadjes eruit, in halve dunne ringen. Pers de limoen voor de ketjap dressing en meng 't sap met de ketjap, kurkuma en rode peper.
- Kook de rijst ondertussen volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een wok en bak de lente-ui (bewaar wat voor de topping) en knoflook kort.
- Voeg het vega gehakt toe en bak rul. Voeg de ketjap dressing toe en voeg na een paar minuten ook de snijbonen toe. Roerbak een paar minuten tot de bonen beetgaar zijn.
- Hak de pinda's en voeg toe. Schep de snijbonen wok op met de rijst. Maak af met krokante uitjes en overgebleven lente-ui. Snijbonen wokken recept maak je zó.
Heb je nog verse kruiden liggen, lekker als topping voor erbij. Koud is deze wok ook erg lekker, mee in de lunchtrommel voor werk of onderweg.
Ook lekker: Japans gebakken rijst met sake vis- en sojasaus, vol smaak. Favoriet rijst recept en vega lekker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?